Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Sommerfelt!

Feltskyting om sommeren er like aktuelt, vel så behagelig, og ikke minst kan det være svært så idyllisk

Tradisjoner tilsier at vi skyter felt om vinteren og våren, og bane om sommeren, men det trenger ikke være slik!

Noen skytterlag arrangerer sommerfelt, men det er et fåtall. Mange skytterlag har for tiden konkrete planer om å etablere permanente anlegg for feltøvelser, hvorav flere vil være med elektroniske skiver til bruk for feltskyting. Med flere slike anlegg åpner mulighetene seg enda mer for feltkonkurranser året rundt. Det skal imidertid ikke være noen begrensning for å arrangere sommerfelt, at skytingen ikke foregår på elektronikk.

I 2009 ble det gjennomført en spørreundersøkelse blant skytterne i ungdomsklassene på Landsskytterstevnet med tema "Flere unge i feltløypa". Konklusjonen fra undersøkelsen var at feltskyting på elektroniske skiver, og feltstevner om sommeren ville øke interessen.

Mange ungdommer liker feltskyting vel så godt som bane- og innendørsskyting. Til Landsskytterstevnet uttrykker mange at de gleder seg mer til feltskytingen, enn til baneskytingen. Det er først ved overgangen til seniorklassene at frafallet kommer. Her kan konkurranser om sommeren i behagelig vær på kjente avstander være en faktor, som gir erfaring og motivasjon til å være med også når "feltsesongen" kommer.

Hvorfor ikke stelle i stand en internkonkurranse i feltskyting om sommeren, gjerne i forkant av Landsskytterstevnet som trening og innskyting? Er det kapasitet, invitér med skyttere fra nabolagene!