Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Sesong for Stang og felthurtig

Stang- og felthurtigskyting er DFS sine fremste "action-øvelser"

De fleste konkurranser i Stang- og felthurtigskyting arrangeres om sommeren med Norgescupen og Landsskytterstevnet som de største begivenheter.

Feltåret setter ekstra fokus på alle DFS sine feltdispliner, og har som mål økt aktivitet og oppslutning. Når feltsesongen nå i all hovedsak er avsluttet er tiden inne for å sette mer fokus på hurtigskytingene.

Veldig mye av treningen til Stang og felthurtig kan og bør gjøres gjennom tørrtrening, men av og til må det skytes med skarpt for å få full realisme i treningen. For de som ønsker å utvikle seg som hurtigskyttere er det viktig med lokal tilrettelegging. I dette ligger muligheter for å trene på lagets bane, og at dette organiseres slik at flere trener sammen, der man kan utveksle erfaringer og utfordre hverandre i treningen.

Sammenliknet med bane-, felt- og 15m skyting er konkurransetilbudet langt lavere for Stang- og felthurtigskyting. Med innføring av Norgescupen har status og nivå økt blant skytterne. Landsskytterstevnet er i en særstilling mht deltakelse. For bredden er muligheten til å vinne de tradisjonelle sølvbegrene trolig den viktigste motivasjonen, mens det for de beste skytterne er muligheten til å kvalifisere for de populære finalene som gjelder.

I de neste ukene vil komme med flere fagartikler om Stang- og felthurtigskyting, der blant annet noen av våre største profiler vil fortelle om sin trening, teknikk og erfaringer. I tillegg vil det også komme oppfordringer om å arrangere flere lokale konkurranser, gjerne som pokalkonkurranser, lagmesterskap, samlagsmesterskap osv. Et annet tips er å arrangere "Stuperstafett", som er en svært actionfylt og publikumsvennlig øvelse.