Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Øktarkiv og instruktørbank

Gjør planleggingen av treningene til en lek!

Øktarkivet og instruktørbanken er utarbeidet av Utdanningsavdelingen på Skytterkontoret i samarbeid med erfarne skyttere og instruktører.

Øktarkivet er ment som et nyttig verktøy for instruktører, tillitsvalgte, skyttere og ikke minst ungdommer i treningshverdagen. 

Arkivet er bygd opp av kategorier. I hver kategori er det beskrevet en rekke øvelser med forklaring av gjennomføring og hensikt.

Vi oppfordrer spesielt til å ta en titt på vår "moro-skyting"-kategori. Her finner dere en rekke utradisjonelle øvelser og konkurranser for både bane, felt og 15-meter som dere kan bruke i eget skytterlag. Disse kan være med på å fremme både skyteferdigheter og det sosiale miljøet.

Instruktørbanken er et excelskjema med oversikt over alle øktene i øktarkivet, forslag til øktplaner, årsplaner, skjema for våpenoversikt, treningsoppsett og ammo regnskap. Instruktørbanken er under utarbeiding og inneholder totalt 104 ulike økter i øktarkivet. En film som viser hvordan instruktørbanken kan brukes finner du her.  

Har du forslag til øvelser som kan være i øvelsesbanken? Ikke nøl med å sende de til oss på mail

Instruktørbanken er en forlengelse av det påbegynte øktarkivet som har ligget ute på nettsidene, underkategorisert av 10 kategorier. Det vil ta litt tid å få oppdatert alle de ferskeste øktene inn i underkategoriene, så fra 1.1.2019 vil du finne de ferskeste forslagene til moro-skyting og basisøkter i excelskjemaet/instruktørbanken.