Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Skyteskole i skolen

Konseptet skyteskole passer perfekt for skolen!

Hva er skyteskole?

Hvis alle elevene som skal ha skyting som en aktivitet skolen er nybegynnere er skyteskole den perfekte måten å introdusere skyting på. Skyteskole er et eget konsept som arrangeres av de lokale skytterlagene årlig. Innhold: Sikkerhet og grunnleggende skyteferdigheter.

Passer til: Valgfag, breddeidrett og kroppsøving.

Materiell: Ferdige pakker med alt du trenger kan bestilles på www.dfsnettbutikk.no. Tilhørende PowerPoint-presentasjoner og veiledning for instruktør kan lastes ned på www.dfs.no/skyteskole

Varighet: 5 dager á 1-2 timer. I skytterlagene er det vanligvis en kveld i uka i fem uker. På skolen vil dette f. eks. bety 1-2 skoletimer uka i fem uker. 

 

Hvorfor passer det perfekt i skolen?

Skyteskolen-opplegget er bygd opp slik at hver time/økt tar for seg ett nytt tema. Sikkerhet og god våpenkultur er hovedfokus gjennom hele skyteskolen.

Progresjonen i skyteskole-konspetet gjør at det egner seg svært godt for ulike fag i skolen.

Skyteskolen kan benyttes som en introduksjon til skyting for klasser som skal ha skyting i et av valgfagene gjennomm hele året. Det passer også perfekt for klasser skal ha skyting som en av flere aktiviteter i både breddeidrett (vgs) og et av valgfagene (ungsomsskolen).

 

Les mer om skyteskole her!