Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Skyteskole og korona

Slik kan dere arrangere skyteskole iht. til de gjeldene korona-restriksjonene.

Dato: 25. jan 2021

Slik kan dere arrangere skyteskole:

Pr nå har myndighetene et unntak for avstandsregelen for personer under 20 år som deltar på arrangementer som skyteskole, samt de som er med å arrangerer (dvs. instruktører, standplassledere og andre som er med å arrangere). 

Det betyr at voksne instruktører kan instruere på vanlig måte på skyteskole, og dermed kan skyteskoler gjennomføres på nesten vanlig måte.

Merk at det kan være lokale bestemmelser hos dere som er strengere enn dette. Da må dere følge de lokale bestemmelsene. 

Foresatte på skyteskole:

Skyteskole-konseptet legger opp til at man skal stille krav til at det skal være minst én foresatt til stede på deler av eller hele skyteskolen. Det ansees som såpass viktig for at skyteskolen skal være vellykket at det oppfordres til at man forsøker å få til dette også denne høsten.

Dette forutsetter imidlertid at man sørger for at de foresatte kan overholde 1-meter-regelen. Det anbefales ikke at de foresatte får være med inn på standplass da dette vil gjøre det svært vanskelig å overholde avstandskravet.

Hvis det ikke er mulig å ha foresatte til stede er det selvfølgelig et godt alternativ å ha skyteskole uten foresatte til stede.

 

Les utfyllende koronavettregler for DFS her.

 

Har du spørsmål ang. gjennomføring av skyteskoler?

Ta kontakt med Skytterkontoret på e-post.