Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Håkstad ble årets idrettsnavn

Roy Håkstad (til venstre) ble vinner av felthurtig på LS for fjerde gang. Etterpå ble han gratulert av klubbkamerat Truls Pedersen. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Felthurtigkongen Roy Håkstad vant kåringen av årets Nordnorske idrettsnavn med solid margin.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Med hele 37,6 prosent av stemmene ble felthurtigmesteren fra Landsskytterstevnet på Lesja Årets nordnoske idrettsnavn. Det er avisen Nordlys som avviklet denne kåringen. Nærmest fulgte Jonas Johansen med 19,1 prosent av stemmene og Johann Forfang med 17,8 prosent av stemmene.

De peker på at vinneren kjempet seg til finalen på Lesja i kamp med 3.000 skyttere. Dit kom bare 16 utøvere, og Roy Håkstad sto igjen som vinner.

Nordlys fremhver skytteren for også innsatsen utenfor skytterbanen.

Her et utdrag fra artikkelen på www.nordlys.no, som du kan lese hele av her.

I artikkelen står det:

Skytteren fra Lakselvdal Skytterlag har kjempet for at stang- og felthurtigskyting skulle få en høyere status i Det Frivillige Skyttervesen. Uten innsatsen til Håkstad hadde det neppe vært Norgescup i de disiplinene. Foruten å være den beste felthurtigskytingen i Norge har cowboyen Håkstad vært den fremste frontkjemperen. Stang- og felthurtigskyting hadde neppe hatt samme status uten innsatsen til Håkstad.

45-åringen har ikke bare vært opptatt av egen utvikling. Han har vært sentral i oppbyggingen av et miljø i Troms, et miljø som har utgangspunkt i skytterbanen i Lakselvdalen. De siste årene er det først og fremst på felthurtigskytingen at utøverne fra Troms Skyttersamlag har hevdet seg. Håkstad har vært læremesteren til dem – og fortsatt er det ingen av elevene som skal «gamlingen».

Håkstad var selvsagt glad etter at han sikret seg sin fjerde felthurtigtittel på Lesja. Han var minst like stolt over at elevene og lagkameratene Truls Pedersen og Marius M. Levang hadde kvalifisert seg for finalen samt kanskje den fremste rivalen – Tore Nilsen. Fire fra Troms i finalen var rått.

«Årets nordnorske idrettsnavn» er ikke bare opptatt av utvikling av utøvere. Han har også vært sentralt i opprustningen av baneanlegget i Lakselvdalen. Hun kona, Torunn, og barna, Torinn, Njård og Ådne, den samme interessen.