Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Nytt håp for Åsland skytebane

Nordstrand skytterlag fortvilte før jul, da politikerne skrinla Åsland skyteanlegg. Nå fattes det nytt håp.

Av Tom-Vegard Feltstykket

 

Det var NRK Østlandsendingen som kunne fortelle i dag at kostnadssprekken for den underjordiske skytehallen blir langt mindre enn hva bystyret mente. 

– Nå ser vi adskillig lysere på det, sier Ola A. Sannes, leder i Oslo kommunale skytebaneutvalg og tidligere mangeårig leder i Nordstrand Skytterlag til NRK.

Årene etter at Prinsdal skytebane ble tvangsstengt av Oslo kommune i 2007 har vært preget av opp- og nedturer for Nordstrand-skytterne.

Skrinla prosjektet

Det var under budsjettbehandlingen i fjor bystyret gikk i mot prosjektet, som hele Oslo-idretten står bak. Hovedbegrunnelsen var at utbyggerne av Follobanen skulle få legge stein fra tunnelsprengning på området. Dette ville heve terrenget så mye at skytehallen ble svært mye dyrere.

Ifølge Jernbaneverket ønsker de ikke denne løsningen lenger.

– Argumentet for å fjerne Åsland fra budsjettet for 2016 var jo kostnadsøkningen estimert til 40 millioner kroner knyttet til oppfyllingen av masse, påpeker Sannes.

En av de som har ryddet opp er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. I et svar til partifellen Mazyar Keshvari står det blant annet:

Et av premissene ... er at terrenget tilpasses slik at planlagt skytebane er i samsvar med reguleringsplanen for Åsland skytebane i fjell og at oppfyllingen ikke påvirker inngangspartiet for skytebanen.

I samme svarbrev påpeker han også at skytebaneprosjektet skal få dekket eventuelle merkostnader. Han mener også etter de siste tilpasningene vil beløpet være 0-10 prosent av de 39 millionene dette ble hevdet å koste skyteanlegget.

Annen plan

Jernbaneverket bekrefter overfor NRK at de har forlatt planen om å fylle opp terrenget med fem meter.

– Da faller hele begrunnelsen for skrinlegging bort, sier bystyrerepresentant Tommy Skjervold (Frp) til nettstedet.

– Vi ser nå at ikke blir noen terrengheving. Det blir ingen økte kostnader. Da må bystyret vedta å gjennomføre Åsland skytebane så raskt det lar seg gjøre, sier Skjervold og varsler at Frp vil legge inn penger i revidert Oslo-budsjett.

Bystyret vedtok før jul at de 96,5 millionene som tidligere var bevilget til Åsland skytebane skulle gå til kunstgressbaner og annen idrett. Resten foreslår byrådet i revidert budsjett skal gå til nye Jordal Amfi.

Kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) avviser at dette er nok et forslag om endelig skrinlegging av Åsland.

– Nei, det vi gjør er å bruke de tilgjengelige idrettsmidlene til prosjekter som kan realiseres i år. Jeg har ikke lyst til å ha en masse penger stående på en sparekonto som kan brukes til å realisere idrettsanlegg for barn og unge, sier kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann hansen (Ap).