Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Åsland skytebane skrinlagt igjen

Forslaget til byrådet i Oslo ble et nytt nedslående slag for Nordstrand skytterlag og Åsland skytebane.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Siden Prinsdal skytebane ble tvangsstengt av Oslo kommune i 2007 har Nordstrand-skytterne jobbet for å få nytt anlegg. Stadige utredninger og politiske grep har gjort at Åsland-prosjektet har økt i takt med utsettelsene. Skytterlaget har blitt lovet en løsning gang på gang, men i november fikk de en real kalddusj da det nye byrådet med Arbeiderpartiet, Venstre og Miljøpartiet de Grønne ville skrinlegge hele prosjektet.

Siden har det vært jobbet med å redusere kostnadene, som i stor grad i siste runde skyldtes at kommunen ga utbyggerne av Follobanen lov til å legge seks med med fyllmasse på området. Dette ville fordyre byggingen av Åsland skytehall med 40 millioner.

Men i sommer fikk de beskjed om at den floka var løst. Follobanen skulle ikke lenger bruke området til å fylle opp med masse fra tunnelprosjektet. Dermed håpte ildsjelene at floka var løst. Inntill budsjett forslaget kom i dag.

I dag la byrådet fram budsjettforslaget sitt for 2017. Det ble en ny nedtur for Nordstrand skytterlag. Byrådet foreslår å skrinlegge Åsland skytehall. De vil heller prioritere breddeidrettsanlegg som flerbrukshaller og kunstgressbaner.

Totalt skal byrådet investere 4,1 milliarder i idrettsanlegg, men mye av det går til nytt Tøyenbad, nytt Stovner bad og nytt Manglerud bad.