Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Audiens på Slottet

President Bernt Brovold (til venstre) og generalsekretær Jarle Tvinnereim var på audiens hos H. M. Kong Harald på Slottet. FOTO: Toni Hovdedalen

En interessert og oppdatert H. M. Kong Harald tok i mot president i DFS, Bernt Brovold og generalsekretær Jarle Tvinnereim på audiens på Slottet.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det er en årlig tradisjon at Det frivillige Skyttervesen blir invitert til audiens på Slottet av H. M. Kong Harald. Majesteten er også organisasjonens høye beskytter. Det startet allerede i 1945, da daværende kronprins Olav takket ja til beskytterskap. Det var Kong Olav frem til sin død i 1991. Siden har H. M. Kong Harald videreført tradisjonen.

– Det var særdeles hyggelig, som det alltid er, forteller president Bernt Brovold som er imponert over den interessen H. M. Kong Harald viste under audiensen.

– Majesteten er veldig interessert i det organisasjonen holder på med. Han forstod også endringen av vår formålsparagraf, som gjør at vi får et utvidet samfunnsoppdrag. Det blir vedtatt av Stortinget før jul. H. M. Kong Harald var også glad for beskytterskapet han har for Det frivillige Skyttervesen.