Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Til kamp mot våpendirektivet

Senterpartiets justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge, til kamp mot EUs våpendirektiv.

– Vi kan ikke sitte stille og se at lovlydige våpeneiere blir rammet slik det ligger an til i EUs våpendirektiv, sier justispolitisk talskvinne i Sp, Jenny Klinge.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Overfor Norsk Skyttertidende gjør hun det klart at hun og Senterpartiet forstår reaksjonen til Norges Jeger- og Fiskeforbund (NJFF), Norges Skytterforbund (NSF) og Det frivillige Skyttervesen (DFS).

– Dersom forslaget blir vedtatt i sin nåværende form, vil det ramme lovlydige jeger- og skyttermiljøet i Norge hardt. Dette er ikke aktuelt å godta for oss i Senterpartiet, sier Jenny Klinge, som sitter i Justiskomiteen på Stortinget.

Allerede streng lov

Hun forstår at det i en urolig tid med terrorhandlinger i flere europeiske land at det er fornuftig med tiltak som forebygger nettopp dette.

– Imidlertid er ikke de foreslåtte endringene være målrettede innstramninger som rammer potensielle terrorister og kriminelle. I stedet vil de ramme lovlydige jegere og konkurranseskyttere, fortsetter hun med klar tale.

Jenny Klinge mener Norge allerede har en streng våpenlov.

– Det er viktig å huske at de fleste våpeneierne i Norge har fått løyve fra politiet. Jakt og konkurranseskyting har lange og gode tradisjoner der skyttermiljøet har et fint miljø for både voksne og ungdommer. Vi kan ikke godta endringer som i praksis vil innebære et forbud mot nesten alle typer halvautomatiske våpen, påpeker hun til Norsk Skyttertidende.

Dersom EUs våpendirektiv blir vedtatt får det store konsekvenser, også utenfor Det frivillige Skyttervesen.

– Det vil for eksempel sette en stopper for all pistolskyting i Norge, da det per definisjon er et halvautomatisk våpen. Dette er også en olympisk gren.

DFS samarbeider

Generalsekretær i Det frivillige Skyttervesen, Jarle Tvinnereim, forklarer at de samarbeider godt med NJFF og NSF i denne saken.

– Vi mener en strengere regulering av vanlige skyttere og jegere samt forbud mot våpen som utelukkende brukes til konkurranseskyting og jakt er skivebom, sier Tvinnereim.