Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Frp negativ til våpendirektivet

Frp stiller seg negativ til det foreslåtte våpendirektivet fra EU.

Også Fremskrittpartiet sier nei til EUs våpendirektiv i likhet med Senterpartiet.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Dersom forslaget blir vedtatt i sin nåværende form vil det ha dramatiske konsekvenser for det norske jakt- og skyttermiljøet. 

– Det er helt uaktuelt for Fremskrittspartiet å godta den typen innstramninger EU nå forhandler om, sier FrPs Ulf Leirstein til partiets hjemmeside.

I går kom Senterpartiet og Jenny Klinge på banen, der hun blant annet overfor Norsk Skyttertidende var krystallklar. Nå følger Frp og justispolitisk talsmann, Ulf Leirstein på.

I regjering

Han er glad for at FrP i regjering nå kjemper mot innstramningene i EU-forhandlingene, sammen med blant annet Sverige og Finland. De nordiske landene frykter at det nye EU-direktivet nesten utelukkende vil ramme lovlydige jegere og våpenentusiaster.

– Vi har allerede en streng våpenlov i Norge, og jeg ser ingen grunn til å godta den typen urimelige krav som det nå forhandles om i EU. Derfor er jeg glad for at FrP sitter i regjering, og kan kjempe kampen der på vegne av norske jegere.

FrP-politikeren understreker at Fremskrittspartiet vil kjempe mot endringene selv om FrP/H-regjeringen ikke klarer å få gjennomslag i EU-forhandlingene.

– Norge er et selvstendig land, og vår politikk skal ikke dikteres fra Brussel. Fremskrittspartiet kommer til å stemme mot å innføre disse innstramningene i Norge, selv om EU skulle vedta direktivet i nåværende form mot Norges stemmer. påpeker han.