Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Inviterer til ny skytterfest

Under Norma Open får publikum komme tett på skytterne.

Arrangørene bak Norma Open ønsker igjen å skape en skytterfest utenom det vanlige.

Pressemelding fra arrangøren:


 

 

Det er for fjerde Høland/Bjørkelangen skytterlag i samarbeid med Team Kisen avviklet Norma Open. Stevnet ble etablert høsten 2013 i Alfhallen på Borgen i Ullensaker, som kan skimte med 24 skiver på 50-meter, 12 skiver i to etasjer. Ideen ble lansert på våren av Team Kisen, som er en treningsgruppe inn under Norges Skytterforbund, men hvor samtlige av utøverne også er aktive DFS-skyttere. Med Høland/Bjørkelangen skytterlag på samme lag, var målet å skape et stort høydepunkt innendørs og krydre Oslo Open-helga ytterligere.

– Vi ønsket først og fremst en vanlig konkurranse som trakk mange deltakere, men med et finaleopplegg som er litt annerledes. LS-trøkket er noe mange kjenner seg igjen i. Vi ønsket å krydre «denne følelsen» enda mer med musikk, trampeklapp fra publikum og livekommentering underveis hele tiden. Nesten så du føler at speaker og publikum er på tærne dine underveis på en forsvarlig måte. Målet med hele pakken var selvsagt at dette skulle være veldig fengende for det store flertallet, sier Simon Kolstad Claussen.

Han er aktiv skytter i både Høland/Bjørkelangen og Team Kisen, samt fast speaker under Norma Open-finalene.

Finaleopplegg som fenger 

– Vi var vel en gjeng på 15 stykker, da vi prøvde finaleideen live for første gang for tre år siden. Da vi var ferdige tente samtlige bare enda mer på konseptet. Dette måtte vi bare få gjort om til virkelighet, sier Kolstad Claussen.

I månedskifte november-desember ble stevnet arrangert det samme året med påfølgende finaleshow. Etter en vanlig innledende 25-skudd, med utendørsprogram, ble det 10 enkeltskuddfinale liggende for de 10 beste liggendeskytterne totalt i klasse rekrutt, eldre rekrutt, 1, V65 og V73, samt ståendefinale for de 10 beste i klasse 3-5. Trampeklapp fra publikum, høy musikk og speakerkommentering før, underveis og etter hvert skudd var noe som virkelig falt i smak hos deltakerne.

– Noe av det artigste konseptet jeg har vært med på. Det er mye støy underveis og det er lett å miste fokus, men det må vi bare tåle, sier Odd Kolsrud fra Begnadalen.

Han vant liggendefinalen i både 2013 og 2014, mens han tok 2.plassen i fjor. Peter Sørli fra Greipstad vant ståendefinalen i klasse 3-5 i fjor og er enig med Kolsrud i at Norma Open har noe eget ved seg.

– Det er den mest spesielle, men samtidig den artigste finalen jeg noensinne har skutt. Det er vel kun landskytterstevne som kan utkonkurrere det trøkket som oppleves her, sier Sørli.

Økende deltakelse

Det første året var det kun finaler for de ti beste liggende skytterne og de ti beste i klasse 3-5. De to siste årene har også klasse 2, V55 og junior skutt sin egen knefinale.

– Vi ønsker selvsagt å få med alle. Deltakelsen på stevne har også økt år for år siden vi startet. Spesielt etter at vi også arrangerte finale for de ti beste totalt i klasse 2, V55 og junior som skyter en knefinale. Det er et intensivt program for oss som arrangerer med tre finaler på nesten en time hver med ganske kort tidsmellomrom. Men tilbakemeldingene vi har fått siden oppstarten er at de fleste elsker dette opplegget. Da er vi fornøyde, sier speaker Kolstad Claussen.

Han gjør seg i disse dager klar for den store planleggingen og gjennomføringen av stevnet sammen med drøyt 20 andre fra Høland/Bjørkelangen og Team Kisen.

– Vi ønsker hele skytternorge velkommen til Alfhallen og ser gjerne at det kommer enda mer publikum til finaledagen søndag morgen. Vi har hatt bra med publikum alle årene, men har plass til flere. De er med på å skape enda mer stemning og trøkk. Vi er selvsagt også åpen for kritikk av alle slag. Enkelte har klaget litt over at finaleskytterne ikke drar med seg innledende poengsummer inn i finalen og at det skytes med desimaler, men det er et konseptvalg vi har bestemt oss for. Finalene av Norma Open skal være litt annerledes, sier Simon Kolstad Claussen.

Hemmelig gavepremie

Stevnedatoene er 30.november – 4.desember. Med finaledag lagt tidlig søndag morgen 4.desember, slik at alle rekker fram i god tid til Oslo Open-finalene som også går av stabelen samme søndag. Norma er den store hovedsponsoren under stevne. I fjor ga Norma ut til sammen 10.000 kaliber 22-skudd til de som kom på pallen. I år vanker det kanskje en enda større premie.

– Norma Open har de mest spektakulære finalene i DFS, men kanskje like viktig er det at mange skytterlag bruker denne helga til å ta en tur i fellesskap som en del av miljøbyggingen i skytterlaget. Det er viktig for oss i Norma å kunne stimulere til økt aktivitet og deltakelse, og vi ønsker å sette opp en ordentlig grom premie til en vilkårlig deltaker. Detaljene er ikke klare ennå, så skytterne bes følge med på Norma Skytterlag og Norma Open sine Facebook-sider, sier Kai Magne Mauseth i Norma AS.