Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Forslag til nytt våpendirektiv i EU

Generalsekretær i DFS, Jarle Tvinnereim, opplyser at de følger nytt våpendirektiv.

Det frivillige Skyttervesen vil følge opp forslaget til nytt våpendirektiv i EU videre i byråkratiet og mot politiske kontakter.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

EU-kommisjonen har fremmet forslag til nytt våpendirektiv for EU. I det første utkastet som har vært på høring i EU-landene foreslås bl.a. å forby flere typer halvautomatiske våpen, at det skal innføres tidsbegrenset våpenkort med varighet 5 år og obligatorisk legesjekk ved erverv og fornyelse.

– DFS følger opp saken videre med byråkratiet og politiske kontakter i Norge, påpeker generalsekretær i Det frivillige Skyttervesen, Jarle Tvinnereim.

Hjemmelading

I månedsskifte mars/april kom EU med en ny del, som også omfatter forslag om forbud mot hjemmelading til kommersielt bruk. Det vil at i skrivende stund er det fortsatt lovlig med hjemmelading til eget bruk.

– DFS har kontakt med våre samarbeidende organisasjoner i Sverige og Danmark som begge har gitt høringsuttalelser til EU, og jobber politisk med saken, forklarer Tvinnereim.

Samarbeider

– I Norge samarbeider vi med NSF og NJFF, som begge er tilknyttet internasjonale organisasjoner og fronter saken i EU, fortsetter generalsekretæren.

NSF samarbeider med de andre nordiske landene gjennom NSR (Nordic Shooting Region). NJFF er engasjert i prosessene knyttet til behandlingen av kommisjonens forslag i EU-systemet. Gjennom Nordisk jegersamvirke og den Europeiske jegerorganisasjonen FACE, har NJFF lobbyister som jobber fulltid med denne saken i Brussel. 

Nyttige lenker:

Informasjon fra Norges Skytterforbund (NSF) finner du her.

Informasjon fra Norges Jeger- og Fiskeforbund (NJFF) finner du her.