Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Gladsak-stafetten tok av på FB

De siste dagene har det vært en bonanza med gladsaker på diskusjonsforumet til Det frivillige Skyttervesen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det foregår så utrolig mye positivt i organisasjonen. De siste dagene har leserne av diskusjonsforumet til DFS på Facebook fått mange av de gode historiene som finnes rundt i de 845 skytterlagene rundt i Norge. 

– Tanken vår var å vise fram alt det positive som skjer i organisasjonen. Målet var å gjenspeile mer av det som foregår. Det er kjempemorsomt å lese historiene folk deler, og jeg blir stolt over organisasjonen når jeg ser hvor mye positivt som skjer rundt i landet, påpeker ungdomskonsulent Ola Herje, som startet gladsak-stafetten sammen med informasjonskonsulent Toni Hovdedalen.

Mye negativt

Det er ingen tvil om at diskusjonsforumet over tid har vært i stor grad forbundet med negative innlegg. En del av debattene har også sporet litt av. Men utfordringen om å dele sin historier har opplevd en enorm respons. Totalt 60 personer har lagt ut gladsak på Facebook-siden fredag formiddag. Og det kommer flere.

Mange peker på ildsjelene som legger ned haugevis med dugnadstimer. Andre trekker fram det gode miljøet. Slik fortsetter det i innlegg etter innlegg. Det er helt tydelig at det skjer utrolig mye positivt ute i skytterlagene og samlagene. 

Vi oppfordrer til å fortsette å dele gode historier. Fremsnakking av organisasjonen er viktig. Det skaper motivasjon og inspirasjon i alle ledd.

Her er noen av dem

Vi har plukket opp noen av de gode sitatene fra de som har delt sine historier. De finner du fortløpende under her. Dette kun som eksempler. Vil du lese flere av de gode historiene, så gå inn på Det frivillige Skyttervesen (diskusjonsforumet) og les:

Ole-Kristian Bryhn:

– Det er en sak som skiller seg litt ut og som jeg har satt utrolig stor pris på de 16 årene jeg har vært medlem. Det er til alle de ildsjelene der ute som sørger for at stevner blir arrangert, at banen til en hver tid står klar til trening, at dugnad blir gjort, hjelper til på standplass under skyting, sørger for at det sosiale i klubben blir opprettholdt, sprer glede, ikke redd for å ta i et tak, komme med tips og triks, ja rett og slett bare er til stede og hjelper til og sørger for at ting blir gjort! Dere ildsjeler der ute har jeg sett opp til hele mitt skytterliv.

Trond Inge Rødland:

– Noe av det mest fantastiske med organisasjonen vår er dugnadsånden som fortsatt lever i beste velgående. Har erfaring fra andre organisasjoner der dette ikke er tilfellet lenger. I DFS er det den største selvfølge å bidra.

Robert Sandvik:

– Ungdom som ikkje passar inn i lagidrett finner ofte eit miljø innan skyting der dei får ein følelse av mestring ... og når alderen for anna idrett er over, kan ein fortsatt hevde seg innan skyting.... i mange år. 
I kva anna idrett kan ein starte i 50års alderen og hevde seg i landstoppen?

Chris-André Bolstad Faukse:

– Det som har gjort at skyting i DFS alltid har hatt en viktig plass i mitt hjerte er det enormt flotte miljøet. Det å kunne glede seg til hver helg, for da er det nye muligheter, og treffe de samme gode skytevennene! Høre alle de samme gamle unnskyldningene for at en ikke denne helgen skaut optimalt. 10 år eller 90 år - spiller keine kasserolle. Vi er alle en del av DFS familien!

Ann Kristin Vikhagen:

– Selv har jeg lyst til å trekke frem vår fantastiske sportsjournalist Ole John Hostvedt i Laagendalsposten som gjennom en årrekke har profilert skytesporten og Numedalsskytterne på en suveren måte.

Jan Gunnar Innvær:

Mi gladsak er at me veteranene i Bremnes Skyttarlag kan møtast kvar mandag til trening og sosialt samvær heile året både ute og inne. Og at skyting er ein sport som eg kan driva med ilag med både barn og barnebarn