Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Nei til skytterbukse og -sko i R og ER

Fra neste år blir det ikke tillatt med spesiallagd skytebukse og -sko i rekrutt og eldre rekrutt-klassen. ILLUSTRASJONSFOTO

Rekruttene og eldre rekruttene får ikke bruke spesiallagde skytebukser og skytesko i konkurranser fra neste sesong.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Disse ungdomsklassene skyter kun liggende. Da er ikke behovet for spesiallagde skytebukser og –sko tilstede. Likevel har DFSU sett en utvikling hvor flere og flere skyttere stiller i full skytedress. Og som oftest de beste i klassen.

– DFSU mener utviklingen har gått i feil retning, og ønsker å gjøre noe med det. Flere og flere bruker full skytedress og spesiallagde sko. Det har skapt et kjøpepress blant de yngste skytterne vi ikke ønsker. Derfor er vi glad for støtten vi fikk av Norges Skytterstyre, påpeker leder av DFSU og medlem i skytterstyret, Kjell Strand Hovland.

Fem mot to

Under sitt styremøte denne uka gikk Norges Skytterstyre inn for å innføre et forbud mot bruk av spesiallagde skytebukser og sko i rekrutt og eldre rekrutt-klassen. Vedtaket ble gjort med fem mot to stemmer. Det var Oddbjørn Meland og Jan Åge Gjerstad som stemte i mot et forbud.

Men det vil ikke være forbud mot å bruke denne type utstyr på trening, slik at skytterne kan forberede seg til junioralderen.

Kostnadsnivå

Hovedbegrunnelsen er at DFSU, administrasjonen og Norges Skytterstyre ønsker å holde kostnadsnivået nede gjennom mindre utstyrshysteri.

– De siste årene har vi sett en stor økning i bruk av full skytterbekledning i de to yngste klassene. Når unge skyttere ser at de som vinner har både spesiallagd skytebukse og skytesko er det naturlig at de også ønsker det. De vil føle at de ikke konkurrerer på samme premisser, selv om det ikke er noe som tyder på at skytebukse og skytesko har noe å si for resultatene, mener DFSU-lederen.

Les om forslaget i denne saken!

Les et intervju med DFSU-lederen om denne saken, da de gjorde sitt vedtak!