Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Inviterte politikere til skytebanen

12 politikere møtte opp, da Sem skytterlag invitert til infomøte med skyting. FOTO: Sem skytterlag

Sem skytterlag ønsker å knytte seg sterkere til det politiske miljøet i Tønsberg. Derfor inviterte de bystyret til infomøte og skyting.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Sem skytterlag inviterte nylig hele bystyret til omvisning og skytekonkurranse på sitt anlegg. 13 representanter møtte opp på banen.

Kvelden startet med omvisning på hele skyteanlegget. Blant annet fikk de overvære trening for ungdommene på 100 meter. 

Startet for 16 år siden

Sem skytterlag tok initiativet til dette allerede for 16 år siden. Initiativtaker Sven Idland tok politikerne med gjennom både historie og visning av anlegget.

– Alt fra starten av skytingen på Sem i 1899, til oppbygningen av det første skytterhuset under krigen var han gjennom. Det ble reist «tyskebrakker» på Tveitan. Han fortalte også om søknad om tippemidler, bygging av nytt skytterhus på midten av 90-tallet og til innføringen av dagens elektroniske skyteskiver. Sikkerhet var ett tema. Det ble gitt demonstrasjon av skytterlagets sikkerhetsanordninger før oppstart av skyting på holdene utendørs og innendørs og en kort brief om sikkerhetssoner i terrenget som kartverk og skilting i terrenget, forteller Sem skytterlag i en mail til Norsk Skyttertidende.

Skyteduell

Etter omvisningen var det duket for en spennende skytekonkurranse. Det ble to lag med en fin miks mellom partiene.

– Våre egne skyttere var med som instruktører og standplassledelse. De ferske skytterne fikk fort tent konkurransegløden da skuddene dukket opp på skjermen foran seg, fortsetter de.

For 4 år siden var det ordfører Petter Berg som var den beste skytteren. Han måtte se seg slått solid i år, og ramlet helt ned på 4.plass. I år var den beste politikerskytteren Tom Arne Johannessen fra Venstre.

Mens et lag skjøt, fikk de andre servert solid skytterkost. Da var det kaffe og vafler i stua. Underholdningen var resultatene fra de andre som lå i skytehallen og skjøt. Det er storskjerm med visning i stua mens de andre skyter.

Informasjon

Leder i Sem skytterlag, Ottar Steinstø, foretok premieutdelingen og informerte om DFS og Sem skytterlag. Sem skytterlag har medlemmer fra 10 – 91 år. Det er også skyttere i samtlige klasser.

En av Norges beste juniorskyttere, Jeanette Hegg Duestad, hold

t et innlegg hvor hun fortalte hva skyting betydde for henne. Skytingen styrker henne på skolen og ellers i livet.

I tillegg til Steinstøs informasjon, var også

generalsekretær i DFS, Jarle Tvinnereim, på besøk. 

– Han presiserte viktigheten med den politiske styringen i lokalmiljøene for å ta vare på skyte

sporten, som er en svært stor idrett i Norge, skriver Sem skytterlag.