Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

LS i Øverbygd ble en suksess

President Bernt Brovold.

I hvert nummer av Norsk Skyttertidende skriver president Bernt Brovold sine betraktninger. I siste nummer kan du lese om hans tanker etter Landsskytterstevnet, som vi også gjengir her.

Landsskytterstevnet i Øverbygd ble en stor suksess. Jeg vil aller først gratulere og takke Øvre Målselv skytterlag som gjennomførte et glimrende og utrolig flott stevne. At et lite sted med ca. 300 fastboende kan vise slik gjestfrihet og gjennomføringsevne er særdeles imponerende. Vel blåst til dere alle!

Det er mange og mye som sørger for at et landsskytterstevne blir minnerikt og fullt av positive opplevelser. Forsvarets mannskap gjorde som vanlig en flott og helt uvurderlig jobb. Jeg merket meg spesielt HV-mannskapets entusiasme og håndtering av skyttere i alle aldre. Her fikk rekrutten i feltløypa ofte et klapp på skuldra med lykkønskning om videre skyting. Det kaller jeg ekstraservice og god omdømmebygging for Forsvaret.

Jeg vil også takke alle som formidlet stevnet på arena, i aviser, radio og på TV. At rekordmange 1,5 millioner TV-seere fulgte sendingene, viser at vår sport og Det Frivillige Skyttervesen vekker stor interesse i det norske folk. 

Sist, men ikke minst, vil jeg takke alle dere skyttere med familier for at dere valgte å ta årets ferietur til Målselv. Det er dere i skytterlagene som sørger for at dette hvert år kan bli en skytter- og folkefest. Mitt inntrykk er at de fleste storkoste seg på skyttercamp og andre steder, selv om arrangøren fikk en ekstrautfordring med mye nedbør rundt stevnestart. Jeg håper at dere alle deltar i Førde neste år.

Gratulerer til alle dere som ble mestre, fikk medaljer eller premier med hjem. Vær stolte over det dere har oppnådd og vis fram til venner og bekjente. Kanskje blir de så misunnelige at de også vil begynne med vår fantastiske sport. 

En stor gratulasjon sendes til skytterkongen Daniel Sørli, og årets skytterprinsesse Irene Knudsen Bøe. Samme gratulasjoner går også til årets vinner av NM feltskyting, Terje Svarteberg, og Stang- og felthurtigvinnerne Inge Hvitås og Harald Tandberg. Dere bidro alle til god PR for skyttersporten og sørget for at publikum fikk magiske øyeblikk. I forkant av LS ble det også avholdt et vellykket militært NM. Vinnerne Alf Stensli og Magne Almås viste imponerende skyting med AG3 og HK 416.  

Før Landsskytterstevnet åpnet gjennomførte vi årets Skytterting. Der er jeg spesielt glad for at vi fikk et enstemmig vedtak om Langtidsplanen fram til 2020. Vi skal utvikle organisasjonen videre, men ta vare på det beste. Landsskytterstevnet er utvilsomt av det beste vi kan framvise i Det frivillige Skyttervesen.