Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Håkstad brøt en magisk grense

Felthurtigvinneren fra Lesja, Roy Håkstad brøt en ny barriere i helgen. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Lørdag brøt felthurtigkongen Roy Håkstad nok en barriere, da han skjøt under sju sekunder for første gang på øvelsen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Han er tidenes mestvinnende på Landsskytterstevnet med fire titler i felthurtig, senest på Lesja i fjor. Roy Håkstad har kanskje ikke vært av de aller raskeste, men har hatt nerver av stål når duellene skal avgjøres.

Brøt barriere

Men under sommerstarten i Nordkjosbotn lørdag imponerte den kjappe skytteren stort. Med tiden 6,66 sekunder på sin felthurtigserie kom han under sju sekunder for første gang.

– Det har vært en barriere å komme seg under der. Det har liksom ikke villet seg helt, sier Roy Håkstad til avisen iTromsø.

Siden han vant samlagsmesterskapet i 2008 med 7,0-serie, har han kjempet for å skyte en felthurtigserie på under 7 sekunder.

– Det er fint å se at treningen jeg har gjort nå i vinter har betalt seg, fortsetter han.

Det tyder på at felthurtiglegenden har skumle planer under LS i Øverbygd første uka i august.

– Mange har vært litt overrasket når jeg har fortalt dem at jeg ikke har skutt under 7. For det er det mange andre som har klart, sier 45-åringen videre i intervjuet.

Han utdyper:

– LS blir en helt annen greie enn å ta rekorder. Det handler om å skyte fort og jevnt over tid.

Mange høydepunkter

Denne sesongen satser han også på norgescupen, som har fått offisiell status for første gang. Finalen for både Stang- og felthurtig skytes under LS. Helgens innsats gjør at favorittstempelet ikke blir noe mindre.

– Det blir ikke noe mindre press før LS. Men det skal jeg alltids takle. Bøygen er å kvalifisere seg til finale. Kommer jeg gjennom der, så vet jeg hva jeg skal gjøre, sier Håkstad til itromso.no.

Siden 1999 har han maktet å ta seg til finale ni av 17 ganger.