Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

140 påmeldt til skyteinstruktørkurs

Gode instruktører er viktig. ILLUSTRASJONSFOTO

Påmeldingen til skyteinstruktørkursene i DFS er formidabel. Hele 140 deltakere skal delta på fem kurs de to siste helgene i november.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Utdanningssjef i Det frivillige Skyttervesen, Engebret Mjøseng, er svært tilfreds med påmeldingene til skyteinstruktørkursene, som er fordelt over de fem landsdelene.

– Vi har kapasitet på 160 deltakere. De fleste kursene er tilnærmet fulltegnet, men på Vestlandet har vi foreløpig halvfullt kurs. Så er det noen som har lyst til å være med kan de ta kontakt, påpeker Mjøseng.

Nytt i fjor

Tidligere ble det arrangert et skyteinstruktørkurs i året. Det gikk på rundgang i de fem landsdelene. Så ble det doblet før organisasjonen tok grep i fjor.

– Vi så et potensiale til å utdanne flere skyteinstruktører i skytterlagene. Dette er nå et satsingsområde. Påmeldingen til årets kurs viser at dette var et riktig grep, mener utdanningssjefen.

– Hvor viktig er det for Det frivillige Skyttervesen å utdanne instruktører?

– Gode instruktører er viktig. Skal skytterlag drive med rekruttering og opplæring er kunnskap nødvendig. En del steder har de personer med god kunnskap og erfaring som gjør en god jobb, men disse kursene er for at de som føler behov for litt kompetanse skal få det.

De fem skyteinstruktørkursene vil foregå på Flisa for Østlandet, hos Oppedal og Brekke på Vestlandet, Holla for Sørlandet, Fosna for Midt-Norge og på Setermoen for Nord-Norge.

Godt samarbeid

Engebret Mjøseng trekker fram samarbeidet med skytterlagene, der kursene skal foregå.

– Skytterlagene stiller opp med utstyr og servering. Vi har fått med lokale instruktører. Gjennom å utnytte ressursene i DFS kan vi tredoble antall deltakere, påpeker han og sender ros til samarbeidspartnerne.

Han forteller også at kursene vil foregå ulike steder fra år til år.

– Neste år er det andre samlag innenfor landsdelen som får ha kurset. Gjennom en slik tilnærming håper vi på stor lokal tilslutning.