Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Kjøper fri tre forskere til prosjekt

Bak fra venstre: Engebret Mjøseng, (DFS), Bjørn Inge Haugset (leder Rennebu sk.lag), Lill Hemmingsen Bøe (ass. rådmann), Lill-Therese Varsi (Rennebu kommune, PPT), Kari Haukdal (Rektor Rennebuskolen) Foran fra venstre: Ove Østerlie (NTNU), Mona Isene (Prosjektleder og adjunkt) og Ola Herje (DFS). FOTO: Trond Jære

Prosjektet «skyting for mestring» i Rennebu kjøper fri tre forskere for å dokumentere effekten dette har på elever med konsentrasjonsvansker.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Rennebu kommune i samarbeid med Rennebu skytterlag skal gjennomføre et prosjekt i skolen for elever med sterk impulsivitet og konsentrasjonsvansker. Målet er å bruke skyting som virkemiddel overfor disse elevene.

Like før jul skrev vi om prosjektet, som fikk nesten 1,5 million kroner gjennom Gjensidigestiftelsen. Tirsdag hadde prosjektet statusmøte hvor linjene ble dradd opp for prosjektet, som skal startes fra høsten.

Pengegaven gjør nå at prosjektet kan kjøpe fri tre forskere fra NTNU i Trondheim. Disse skal bidra til å dokumentere effekten av satsingen.

– Målgruppen er i første rekke elever med sterk impulsivitet og konsentrasjonsvansker. Vi har nå startet forberedelsene, og det er elever som ønsker å delta, som starter opp til høsten, som er målgruppa, forklarer forskningsansvarlig, Ove Østerlie ved NTNU, til avisen Opdalingen.

Den praktiske gjennomføringen av prosjektet skal skytterlag og skolen ta seg av. Det er første gang det forskes på dette i Norge.

– Poenet er gjennom skyting skal elevene oppleve mestring og bli mer motiverte. Skyting er trening på fokus og konsentrasjon, og på standplass har de tydelige oppgaver på hva som skal gjøres, forteller prosjektleder Mona Isene til avisen.

Generalsekretær i DFS, Jarle Tvinnereim, har tro på satsingen.

– Dette er et veldig positivt og ikke minst viktig prosjektet. Vi i DFS ønsker å spille en større samfunnsrolle enn det vi kanskje har vært kjent for, uttaler han i følge Opdalingen.