Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Oppgitt over hjemkommunen

Tidligere president i DFS, Olav K. Vaaje (til høyre), er oppgitt over politikerne i egen hjemkommune.

Olav K. Vaaje er oppgitt og provosert etter at kommunen tildelte Vegårshei skytterlag kun 2.000 kroner i kulturfordelingen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det er formannskapet i Vegårshei kommune som har besluttet at Vegårshei skytterlag kun skal få 2.000 kroner i kulturmidler av en total pott på 90.000 kroner. Det er Tvedestrandposten som har skrevet en sak hvor den tidligere presidenten i Det frivillige Skyttervesen, Olav K. Vaaje, går hardt ut mot politikerne.

– «Årets ynkelige tildeling til Vegårshei skytterlag vil jeg rett og slett karakterisere som en provokasjon mot det viktige og gode ungdomsarbeidet som laget utfører!», skriver lokalavisen at Vaaje har skrevet på Facebook.

Foreslo 10.000 kroner

Rådmannen foreslo opprinnelig at skytterlaget skulle tildeles 10.000 kroner. Imidlertid ville ikke formannskapet dette, og reduserte tildelingen til 2.000 kroner.

Olav K. Vaaje har tidligere vært formannskapspolitiker i 16 år. Da var han inhabil ved fordelingen av kulturmidlene, på grunn av sine verv i skytterlaget. Men nå føler han seg fri til å si i fra, ifølge Tvedestrandposten.

Penger av ungdomsrådet

I en facebookdebatt som følge av Olav K. Vaaaje innlegg, kommer det fram at formannskapet har tatt med i beregningen at ungdomsrådet har gitt 5.000 kroner til skytterlaget, ut fra en pott på 15.000 kroner som ungdomsrådet disponerer fritt. 

Både Vaaje og andre i skytterlaget reagerer på dette. De mener at ungdomsrådets selvstendige bevilgning til skytterlaget ikke blir noe verdt, når formannskapet justerer sin bevilgning etterpå.