Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Harald klar for LS

Harald Tandstad fra Sykkylven hentet ut deltakerposen sin hos Trond Utgård.

I ettermiddag ble de første skuddene avfyrt på Vidlotten skytebane samtidig som Harald Tandstad var en av mange som møtte opp for å få utlevert sin deltakerinformasjon.

Av Tom-Vegard FeltstykketFørst i morgen er det offisiell åpning av Landsskytterstevnet på Lesja, men allerede i ettermiddag har de første skuddene blitt avfyrt under militært-NM. De skyter felt i dag og bane i morgen med avsluttende finale fredag ettermiddag. Der får de ti beste i HK416 og AG3 skyte, basert på plassiffer.

Strømmer på

Imidlertid er det ikke bare militært personell som er på plass. Også skytterne strømmer til Lesja for å delta på årets hovedbegivenhet. Harald Tandstad var en av deltakerne som benyttet sjansen til å hente ut sin deltakerinformasjon.

– Vi får tro at været blir bra, slik at arrangøren ikke får ekstra utfordringer, smiler 75-åringen.

Det er ikke første gangen Sykkylven-skytteren deltaer på LS. Men helt tellingen har ikke veteranen.

– Det er vel 15-20 ganger, tenker jeg.

V73-skytteren har deltatt på alle fire arrangementene på Lesja; i 1985, 1995, 2005 og i år.

– Jeg trives veldig godt på Lesja. Her er det fint, og veldig trivelig, mener han.

Harald Tandstad legger ikke skjul på at han også har ambisjoner. Spesielt på banen i V73.

– Målet er å skyte 250 poeng, som jeg har gjort så mange ganger tidligere. Den poengsummen må jeg ha om jeg skal være med å kjempe om seieren, smiler han.

Prøvestevnet i gang

Samtidig er det første laget i gang med å skyte prøvestevnet på 200 meter. Dette for å teste at elektronikken og alt rundt fungerer som det skal.

Fredag er det avslutning på militært-NM samtidig som klasse 3 og V73 er de første som skal i aksjon på LS på felten. De første i V65 skal på ettermiddagen skyte bane.