Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Militær mester i AG3

Nils Bernt Rinde fra HV-08 Agder og Rogaland jubler for ny NM-seier i AG3-klassen. Til venstre sølvvinner Alf Stensli og til høyre bronsevinner Trond Glidje.

Nils Bernt Rinde satte konkurrentene på plass i år som i fjor under militært-NM for AG3.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

HV-08 Agder og Rogaland var dominerende under NM i denne klassen. De tok de fire første plassene etter en spennende finale. Nils Bernt Rinde vant med 12/9 i finalen, der de ti beste med plassiffer fra bane, felt og Stang fikk delta. Alf Stensli vant omskyting med Trond Glidje om andreplassen, mens Thomas Mong ble nummer fire med 12/7 treff i finalen. 

– Dette er eventyrlig. Stort for meg å forsvare seieren fra skive 1 i finalen. Det har jeg aldri hørt noen har klart tidligere, sier en alltid sprudlende Nils Bernt Rinde.

Fjerde gang

Det var fjerde gang han ble militær norgesmester i skyting. Den første kom i 2007. I år var første gang han forsvarte en NM-tittel.

– Jeg setter en slik seier høyt. Selvsagt var det spesielt å vinne første gang, men det er fortsatt like moro, sier han og poengterer:

– Nå håper jeg skyttertinget lørdag ikke vedtar å kutte AG3-klassen fra 2017 på LS. Det er aktiv dødshjelp, de bør heller la den død ut i fred, sier han.

Økt deltakelse

Samtidig ber han de HV-distriktene om å sende flere til militært-NM.

– Det er for mange distrikt hvor det er svak deltakelse. De må jobbe for at de skal være representert på årets viktigste begivenhet, sier han.

Etter triumfen dro han hjem til Farsund, der han skal være sammen med sine tre barn og kona fram til Stang-finalen neste fredag. Der har han ambisjoner om å kjempe om seieren.

– Tiden strekker ikke til, så jeg har prioritert militær skyting de siste årene, forklarer 43-åringen.

Resultater:

Totalt:

1. Nils Bernt Rinde, HV-08 Agder og Rogaland 12/9

2. Alf Stensli, HV-08 Agder og Rogaland 12/8 e.o

3. Trond Glidje, HV-08 Agder og Rogaland 12/8 e.o

4. Thomas Mong, HV Agder og Rogaland 12/7

5. Arild Røyseth, HV-05 Opplandske 12/5

6. Jørn Arve Vedhugnes, HV-17 Finnmark 12/5

7. Engebret M. Mjøseng, HV-03 Telemark og Buskerud 12/4

8. Leif Rinde jr., HV-08 Agder og Rogaland 12/3

9. Jo Ivar Løvseth, Hærens Våpenskole 11/4

10. Bengt Rotmo, HV-12 Trøndelag 9/10