Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Rekruttene får prøveskudd på LS

Rekruttene, her de tre beste fra LS på Lesja fra venstre: Caroline Finnestad Lund, Ronja Hammervold og Christoffer Finstad, får prøveskudd før finalen på LS i 2016. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Fra 2016 får rekrutt-skytterne prøveskudd foran finaleomgangen på LS-felten i Målselv.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Tradisjonen har vært at feltskytingen skal foregå uten prøveskudd. Dette har imidlertid hatt noen uheldige utslag i rekrutt-klassen. Der skytes det med kaliber 22, som er mer vindutsatt. Dette krever derfor gode ferdigheter i å skru.

Vedtok prøveskudd

Norges Skytterstyre har etter anbefaling fra administrasjonen vedtatt at det skal innføres prøveskudd for rekrutt i feltfinalen under Landsskytterstevnet. Hver utøver kan skyte et fritt antall prøveskudd på tre minutter.

Dessuten skal vindvimplene være oppe under finaleskytingen for denne klassen.

Utfordrende

Bakgrunnen for at Norges Skytterstyre gikk inn for regelendringen er at rekruttene normalt mottar hjelp fra foreldre og foresatte samt har prøveskudd i de ordinære feltstevnene.

Det pekes også på at dette vil redusere den noe bratte "læringskurven" for de yngste skytterne. Regelendringen gjør at de også lærer noe av finalesituasjonen på LS.

– Noen vil argumentere mot forslaget og si at dette strider med feltskytingens særegenhet. Administrasjonen mener derimot at dette er riktig vei å gå siden det gjelder de yngste skytterne. Disse er fortsatt i en tidlig læringsprosess og vil kunne dra nytte av å «prøve og feil» før de tellende skuddene, het det i innstillingen til Norges Skytterstyre.