Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

– DFS viktigere enn noen gang

Venstre-leder Trine Skei Grande flankert av stevnepresident Karl-Henrik Fossmann og DFS-president Olav K. Vaaje. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Venstre-leder Trine Skei Grande er imponert over DFS og ikke minst Landsskytterstevnet.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Hun var den andre sentrale politikeren som gjestet Landsskytterstevnet på Lesja. Venstre-lederen er den klareste talsmannen på Stortinget for DFS.

– Det er første gangen jeg er på Landsskytterstevnet. Litt flaut å si det, men håper det ikke blir den siste. Men jeg har snakket mye om DFS og LS, så det var moro å få se det live, forteller Trine Skei Grande.

Fantastisk arrangement

Hun smiler strålende når vi ber henne beskrive opplevelsen av Landsskytterstevnet.

– Det er et fantastisk sportsarrangement. Rett og slett imponerende. Dessuten er det et stort løft for en region, sier hun.

Viktig organisasjon

Venstre har vært og er en viktig støttespiller for DFS inn mot Stortinget. Det blir Trine Skei Grande og hennes parti også når Stortinget til høsten behandler DFS sin tilknytning til Forsvaret og hvilken samfunnsrolle organisasjonen skal ha i framtiden.

– DFS har vært en premissleverandør av våpenkultur og måten å tenke Forsvar på i Norge. Men det har blitt enda viktigere i dag, poengterer hun og fortsetter kjapt:

– Bare se alle hendelsene i USA. I Norge har vi stor våpentetthet, men en helt annen holdning til våpen. Vi har respekt for hva det skal brukes til. Nettopp det har DFS lagt grunnlaget for gjennom sin våpenopplæring.