Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Skårild ny mann på 248 poeng

Esten Skårild var ikke helt fornøyd selv med 248 poeng.

Esten Skårild skjøt 248 poeng og er klar for Kongelaget. Men helt fornøyd var Heim/Hemne-skytteren ikke. Lise Margrethe Rinde skjøt 246.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

27-åringen satser hardt på skyttersporten. Han overrasket med en knallserie på LS. Det ble to niere i stående, men 100 poeng på grunnlaget var strålende.

– Jeg er fornøyd med poengsummen, men første og siste skuddet på knestående nappet jeg av. Jeg var urolig og turte ikke å presse. Følte jeg fikk to poeng mer enn jeg fortjente, forklarte Heim/Hemne-skytteren.

LS 10 prosent

For Esten Skårild er ikke LS større enn resten av sesongen.

– Det er skytterne, NRK og andre som hauser opp LS. Men det er bare ti prosent av det å være skytter. For meg har aldri LS vært et større mål enn resten av sesongen. Det er selvsagt moro å få det til, fortsetter 27-åringen.

Han har et godt utgangspunkt foran Kongelaget i morgen.

– Jeg har skutt over 40 omganger i år. Har vel bare skutt 100 poeng fem ganger, påpeker Esten Skårild.

Rinde godt med

Lise Margrethe Rinde var også en av de mange tippet som en mulig vinnerkandidat i år. Hun skjøt 246 poeng, og la seg på andreplass i prinsessekampen bak Kjersti Nyborg Teigen.

– Jeg føler det var stang inn jeg. Det er lett å få fokus på 9,9-skuddet, men alle 10,0 gjør at jeg fikk godt betalt for jobben i dag, smilte ungjenta.