Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Homme står over årets LS

Tor Arnfinn Homme ville vært en naturlig Kongelags-emne, men står over årets LS.

Tor Arnfinn Homme har hatt en fantastisk banesesong i år, men til Landsskytterstevnet i Øverbygd kommer han ikke.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Kristiansand og omegn-skytteren hadde vært ei klar vinnerkandidat under årets LS i Øvre Målselv. Etter en fantastisk feltsesong har han fortsatt inn i banesesongen. I første norgescuprunde skjøt han fantastisk, mistet kun fem poeng totalt og oppnådde drømmen om 350 poeng. Men i år står han over Landsskytterstevnet.

– Sesongen i år er lagt opp etter byggeplanene på gården. Derfor ble det tidlig bestemt at jeg ikke skulle til Landsskytterstevnet i år, forklarer 35-åringen.

I sitt livs form

Hjemme på gården bygger han og kona Linn et nytt fjøs på snaue 1.000 kvadratmeter. Det for ammeku til kjøttfeproduksjon. 

– Vi har 12 kuer i melkeproduksjon, men satser nå i tillegg på kjøttfe. Planen er å øke antallet vi har i dag fra 25-26 til 145 dyr. Derfor passet det ikke med å legge inn årets LS. I den perioden er det en dødperiode i byggingen, der jeg kan få gjort en del selv, forklarer Tor Arnfinn Homme.

– Hva tenker du om å stå over LS når du har prestert så godt denne sesongen?

– Selvsagt litt kjedelig når jeg er i mitt livs form, men tenker ikke så mye på det. Det er mest andre som minner meg på det. Men i år var det ikke aktuelt, selv om lysten er der. Noen gang må andre ting prioriteres. Så får jeg heller glede meg over andres resultater. For følge med skal jeg, humrer Kristiansand-skytteren som ble skytterprins på Lesja i 2005.

Opp på norgescupen

Imidlertid ble planene lagt om noe etter den fantastiske åpningen på norgescupen denne sesongen. Fjorårets sjuendeplass totalt er et foreløpig høydepunkt i den cupen.

– Etter åpningen har jeg ambisjoner om å vinne den totalt. Derfor er jeg veldig glad for alle som stiller opp for meg på hjemmebane og ikke minst Imenes-gjengen som ordner sjåfør og liknende i Nord-Norge. Det gjør at jeg reiser opp onsdag morgen og hjem fredag for å skyte de tre norgescupstevnene, forklarer han.

Selv mener Tor Arnfinn Homme at godformen er bevart utover sommeren.

– Dersom jeg presterer og gjennomfører som jeg skal er det gode muligheter for gode resultater. Jeg har trent når jeg har tid, smiler han.

– Hvordan er det å kjempe mot Jan Kåre i teten av cupen, dere har et godt samarbeid?

– Det er artig at vi kan dra nytte av hverandre, og at vi kjemper om teten i norgescupen. Så får vi se hvem som vinner til slutt, påpeker han.

Selv om han gjør det godt også i runde 2 må skytterne treffe i finalen i Stavanger-området i slutten av august. Der teller den siste runden for alle.

– Jeg er vel ikke noe stor fan av måten norgescupen avvikles på, men vi må skyte etter reglene som er. Men den siste runden blir veldig utslagsgivende.

LS som normalt

Så hva tror Tor Arnfinn Homme om årets LS. Kommer det endelig en skytter med 350 poeng?

– Jeg tror man ramler ned på de poengsummene som har vært normalt på LS. Selvsagt kan vi få ett eller to superresultat, men kongelagsgrensen blir nok omtrent der det har vært de siste årene, mener han.

– Og hvem blir favoritt under årets LS?

– Av resultatene ser jeg kan vi kan få ei ny skytterdronning i år. Jeg har mine favoritter, men det får være en hemmelighet. Uansett ønsker jeg alle skytterne lykke til på årets LS, avslutter han.