Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Kjersti satte standarden

Kjersti Nyborg Teigen skjøt 247 poeng i første lag for klasse 4.

Kjersti Nyborg Teigen fra Høland/Bjørkelangen skjøt 247 poeng i det aller første laget tirsdag morgen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Kjersti Nyborg Teigen satte standarden allerede fra første lag for klasse 4-skytterne tirsdag morgen. 247 poeng vil høyst trolig holde til plass i Kongelaget, som blir direktesendt på NRK torsdag kveld.

– Jeg hadde håp om å skyte bra, men at jeg skulle sette pers på Landsskytterstevnet var moro, sier 51-åringen strålende fornøyd.

Høland/Bjørkelangen-skytteren satte også ny personlig rekord på skytebanen. Tidligere har hun 246 poeng som best.

– Inne på standplass var jeg veldig fokusert. Jeg klarer ikke å huske skuddene helt, men jobbet skudd for skudd, forteller hun.

Kongelag

Med 247 poeng er hun høyst sannsynlig klar for Kongelaget torsdag kveld. Dette var også høyeste poengsum på LS på Lesja i fjor. Men selv vil hun ikke håpe for mye.

– Selvsagt vært moro med Kongelag, men klasse 5-skytterne får skyte først. Har veldig god tro på mine egne lagkamerat i Høland/Bjørkelangen. Spesielt Daniel Sørli har hjulpet meg mye denne sesongen. Dessuten får jeg trent på høyt nivå hele tiden, forklarer hun.

Hun har en medalje bra baneskytingen fra Landsskytterstevnet. Den kom i Målselv for 30 år siden.

– Hadde vært moro om jeg skjøt meg til stjerne i år, smiler Kjersti.

Lang skytterkarriere

Kjersti Nyborg Teigen begynte tidlig å skyte, men var borte fra skyttersporten 15-16 år. Men kan se tilbake på mange gode resultater.

– Jeg var ankerkvinne på Akershus, da vi vant samlagsskytingen for ungdom i 1982. Ble også nummer to på felten, opplyser Høland/Bjørkelangen-skytteren som har vært i prinsesselaget tre-fire ganger. Nå kan det bli Kongelag for første gang.

Egentlig skyter hun i klasse 5, men sleit med vond nakke i fjor. Derfor deltok jeg bare på LS i fjor. Derfor ble det klasse 4 i år, forklarer 51-åringen.

I år deltok hun også på feltrunden. Det ble 17 treff.

– Jeg har ikke skutt felt siden jeg var junior, men man må pushe grensene litt, fortsetter lederen av LS i 2016 på bane.