Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Ønsker å sende Kongelaget direkte

I år sendte man Kongelaget forsinket på NRK, slik at dramatikken mellom John Olav Ågotnes, Eileen Torp og Ole Kristian Bryhn var forløst før TV-seerne fikk se det. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Kongelaget under Landsskytterstevnet i Målselv neste år kan bli sendt direkte på NRK i beste sendetid.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det frivillige Skyttervesen og Landsskytterstevnet har fått god drahjelp og PR gjennom sendingene på NRK. Nå blir trolig også kongelaget sendt direkte, slik som 5. klassingenes innledende skyting onsdag.

– Sportssendinger som ikke går direkte på TV gir færre seere når mange er kjent med resultatet på forhånd. Kongelaget bør slik sett også sendes direkte, og etter Dagsrevyen for å få flest mulig seere. Får vi til det i Målselv vil det være et ytterligere løft for sendingen, forklarer kommentator Andreas Stabrun Smith og understreker samtidig at gjennomføringen med at kongelaget skytes med èn og èn skytter er avgjørende for at NRK planlegger dette.

For de som jobber med LS-sendingene i NRK er det en drøm om de får til en live-sending fra Kongelaget.

– LS er en spennende konkurranse. Kampen om kongeittelen har folk langt utenfor miljøet et forhold til. Det er god TV, og sendingene er over gjennomsnittet med tanke på antall seere.

Positivt for DFS

Det frivillige Skyttervesen er svært positiv til NRK-sporten sitt ønske om direktesending.  

– At NRK nå planlegger en livesending fra kongelaget på kveldstid i beste sendetid og fortsatt stor satsning på LS er svært positivt for oss, sier kommunikasjonssjef Terje Vestvik.

Han forteller videre at det skulle ligge godt til rette for en slik sending på kveldstid i Målselv, hvor det også er godt skytelys.

Sportslige endringer

For at en slik direktesending skal bli best mulig både for TV-seerne og publikum på arenaen, gjorde Skytterstyret i forrige møte noen endringer i avviklingen av kongelaget. Dette for å begrense tidsbruken i forhold til avsatt sendetid mellom klokken 19.30 og 21.00. Dessuten for å bedre publikumsopplevelsen på arenaen.

Kongelaget skal i fremtiden bestå av 15 skyttere. Deler to eller flere personer 15. plassen etter innledende skyting blir det omskyting. Det i form av en finaleomgang på 75 sekunder, såkalt «shoot off».

Norges Skytterstyre vedtok også å redusere prøveskuddtiden for finaleomgangen i klasse 3-5. Den blir nå ett minutt.

For å kunne kåre vinnerne direkte på fjernsyn vil også innertierregelen trå i kraft på LS, slik praksisen er på andre stevner i Det frivillige Skyttervesen.

– Vi mener de mindre sportslige endringene er riktige å gjennomføre også uavhengig av den planlagte direktesendingen, forteller Vestvik.

Han understreker at det er svært mange hensyn å ta for å gi gode rammebetingelser for best mulig PR for skyttersporten, samtidig som at de sportslige utfordringene skal ivaretas.