Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Dette er våre favoritter på bane

Jørgen Andersen fra Vemundvik er skytterprins, men blir han skytterkonge i år?

I morgen skal de virkelige kanonene i aksjon på Landsskytterstevner. Vi har plukket ut noen favoritter.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Nivået har økt betraktelig de siste sesongene. Skytterne noterer seg for svært gode resultater. Slik har det også vært denne sesongen. Men historien viser at mange ramler av noen poeng på Landsskytterstevnet.

I dag satte imidlertid klasse 4-skytter Kjersti Nyborg Teigen standarden med 247 poeng. Den er vi temmelig sikre på at holder til Kongelaget på torsdag kveld, som sendes direkte på NRK for første gang i historien.

Norsk Skyttertidende har vurdert hvem som kan bli skytterkonge/dronning på årets LS. Det har vært vanskelig, men vi har plukket noen navn vi har stor tro på. Det er også verdt å merke seg at lederen av norgescupen, Tor Arnfinn Homme står over LS.

Vi tror også at det blir flere damer i Kongelaget enn noen gang. Og det kommer trolig noen overraskelser som få har tippet på forhånd.

Våre største favoritter:

Kim-André Aannestad Lund, Jan Kåre Moland, Anette Thingbø, Anne Ingeborg Sogn Øiom og Jørgen Andersen.

Våre outsidere:

Lise Margrethe Rinde, Hans Kristian Wear, Daniel Sørli,  Jenny Stene, Eileen Torp, John Olav Ågotnes.

Se opp for:

Simon Kolstad Claussen, Peter Sørli, Einar Johansen, Tor Harald Lund, Magnus Bjerke, Katrine Aannestad Lund, Kjersti Nyborg Teigen

 

Kort vurdering av de beste:

Kim-André Aannestad Lund, Jondalen:

Skytterkongen fra 2013 er et naturlig navn. I norgescupen rett i forkant av LS noterte han seg 350 poeng for 11. gang. Utfordringen hans er en betennelse i kneet, som gjør at han har større utfordringer med stående.

Jan Kåre Moland, Drangedal:

Har hatt sin beste banesesong noen gang. Ligger som nummer to i norgescupen, og skjøt også 350 poeng under første norgescuprunde i Asker.

Anne Ingeborg Sogn Øiom, Randsfjord:

Hun har hatt en strålende inngang mot LS med flere toppresultater. Senest i norgescupstevnene i forkant med 349 poeng som best. Ligger på niendeplass i norgescupen, og har absolutt mulighet til å bli skytterdronning.

Anette Thingbø, Time:

Var helt rå på 15 meter sist vinter. Har fulgt opp på bane denne sesongen. Blant annet med 350 poeng for første gang. Skjøt også 349 poeng i norgescupen i forkant av LS. Har jobbet mye mentalt, og er uredd inne på standplass.

Jørgen Andersen, Vemundvik:

Den tidligere skytterprinsen (fra 2007) ligger på fjerdeplass i norgescupen. Har skutt godt hele sesongen, og viste form i norgescupen i forkant av LS.

Lise Margrethe Rinde, Åsane/Hordvik:

Er rå i hodet og har skutt mange gode serier i år. Er også mentalt sterk nok til å takle LS-presset.

Hans Kristian Wear, Styrvoll:

Kongen fra Voss i 2012 har ikke hatt en like god banesesong som i fjor, men har kapasitet til å slå alle. Er alltid en skytter å se opp for og har rutine i massevis i slike situasjoner.

Daniel Sørli, Høland/Bjørkelangen:

Hadde en fantastisk vårsesong, men har hatt mer variable resultater inn mot LS.

Jenny Stene, Haga:

Frisk ungjente som har satset hardt på hurtigøvelsene med hell. I norgescupen i forkant av LS skjøt hun jevnt godt med svært gode resultater. Men har liten erfaring med det trøkket hun vil få under LS.

Eileen Torp, Sartor:

Normalt ville vi hatt henne som en av de største favorittene, men har ikke like godt skytegrunnlag i år som da hun ble dronning i fjor. Men henter hun frem sitt beste kan hun gjenta triumfen. Er mentalt råsterk.

John Olav Ågotnes, Sartor:

Ringreven Ågotnes kan aldri avskrives. Ble skytterprins i fjor, og har blitt konge tidligere. Skyter jevnt godt hele tiden.