Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Håper å rekruttere flere i nord

Leder av Troms skyttersamlag, Eva Rubbås-Risvik, håper på økt rekruttering i forbindelse med Landsskytterstevnet i Øvre Målselv.

Troms skyttersamlag håper på økt rekruttering som følge av Landsskytterstevnet i Øvre Målselv.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Samlagsleder Eva Rubbås-Risvik har også tro på at økt stevneaktivitet i forkant av LS vil gi resultatene til deres skyttere et løft.

– Utfordringa vår er å styrke aktivitet med tanke på rekruttering og antall skyttere. Samtidig må vi bli bedre. Resultatene hos våre beste skyttere er kanskje ikke like gode som de helst skulle vært, sier Eva Rubbås-Risvik til avisen Nye Troms.

Hun gikk på sitt sjette år som leder av Troms skyttersamlag.

Satse for resultater

Overfor lokalavisen påpeker hun at skyttere må selv velge å satse skal resultatene komme under LS på hjemmebane. Samlaget legger til rette for samlinger av ymse slag.

– Det er den enkelte skytter som må satse for å oppnå resultater, og det er kanskje ikke mange nok som vil satse nok, sier samlagets leder, og viser til at toppresultatene i andre samlag med mindre skytere er nesten skremmende høye.

Nordnorsken

Hun uttrykker også bekymring for Nord-Norsk mesterskap. I år avvikles dette mini-LS i Bodø. For 2017 har de slitt med å finne arrangører, men nylig takket Røvassdalen ja til arrangementet.

– NNM kan være bra økonomisk, men i forhold til arbeidsmengde er det ikke så mye å tjene. NNM er blitt et så stort mesterskap at det ikke er enkelt å få arrangører til å ta på seg dette, uttrykker Rubbås-Risvik overfor lokalavisen.

Blant annet peker hun på at NNM har blitt så kompleks at det er nesten som LS, men på færre dager. Blant annet etter at militært mesterskap og skogsløp har kommet inn.

– Det er så krevende at vi må se nærmere på NNM og opplegget der fremover. Per i dag er det flere av samlagene i nord som ikke har skytterlag som makter å arrangere mesterskapet, sier Eva Rubbås-Risvik.

Les hele artikkelen i Nye Troms her.