Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Sikret dobbelt-triumf i skogsløp-NM

Karoline Erdal tok raskt føringen under NM i skogsløp.

Søsknene Karoline og Ole Martin Erdal vant NM i skogsløp akkurat som i fjor.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Seniorløperne gjennomførte sitt mesterskap på formiddagen, der resultatene fra feltrunden tidligere i uka telte.

Ikke uventet var det et søskenpar fra Førde som stakk av med NM-gullet.

Godt utgangspunkt

Karoline Erdal var ikke raskest i løypa, men hadde et godt utgangspunkt etter 29 treff på feltrunden. Dermed løp hun inn til et sikkert NM-gull, foran Heidi Rognli Heimdal fra Bardu og Ingrid Marie Håkenåsen. Rognli Heimdal hadde dagens raskeste løpstid, men hadde to tilleggsminutter mer enn Erdal ut i skogen. 

Det skilte 1.23 minutter mellom en og to, mens bronsevinneren var drøyt fem minutter bak.

– Jeg skyter noen stevner i forkant av LS, og overgangen er ikke så stor. Men ellers i året blir det lite DFS-skyting, selv om det er noe jeg har drevet med hele livet, forklarer 18-åringen som ble juniorverdensmester i skiskyting sist vinter.

God treningsøkt

Ole Martin Erdal har også vært en gjenganger som vinner i NM skogsløp på Landsskytterstevnet. Med kun en bom på grovfelten lå veien åpen også i år. Han vant suverent foran Tobias Lillekvelland fra Nordstrand og Per Johan Gjølga fra Stallvik. Avstanden var nesten fire minutter til sølvvinneren og drøyt fem minutter til bronsevinneren.

– Det er hardt, men en veldig god treningsøkt. Det var også en veldig fin terrengløype, sier 24-åringen som satser knallhardt på skiskyting, men også er en ivrig DFS-skytter.

Alle resultater fra NM i skogsløp finner du her.