Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Fire nye LS-år med NRK

Foran Rune Haug, sportssjef i NRK (til venstre) og Jarle Tvinnereim, generalsekretær i DFS. Bak fra venstre: Bjørn Audun Agersborg, NRK-jurist, Runar Østmo, avtaleansvarlig og Terje Vestvik, kommunikasjonssjef i DFS.

NRK fortsetter sendingene fra Landsskytterstevnet også de neste fire årene.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Tirsdag underskrev sportssjef i NRK, Rune Haug og generalsekretær i DFS, Jarle Tvinnereim, avtalen som sikrer fire nye år med sendetid fra Landsskytterstevnet.

 – For DFS er det en vesentlig suksessfaktor at LS får bred dekning på NRK. Derfor er vi glad for at vi har landet en ny fireårsavtale, forklarer Jarle Tvinnereim.

Viktig for NRK

Sportssjef Rune Haug forklarer at det var viktig for kanalen å sikre seg en ny avtale om sending fra Landsskytterstevnet. Noe NRK har hatt siden 1963. De siste årene har kanalen også økt antall timer sendetid, blant annet med direktesending fra innledende skyting for klasse 5 på onsdag. I tillegg har de sendt fra Kongelaget på torsdag samt Stang- og felthurtigøvelsene.

– DFS er en viktig samarbeidspartner for NRK, og vi gleder oss over at vi har fått til en ny fireårsavtale. Sending fra LS faller godt innunder allmennkringkastingsoppdraget vårt, forklarer han.

Han forklarer det er viktig for NRK på flere måter.

– For NRK er det viktig med et bredt mangfold. Skyting er noe mange driver med og er opptatt av. Dessuten ønsker vi å spre oss rundt i distrikts-Norge. Gjennom LS bidrar vi til dette, fortsetter han.

Utvikle videre

Både for DFS og NRK vil man jobbe for å videreutvikle produktet, som gjør at seerne får et best mulig produkt.

– Ettersom LS går så langt nord i 2016 planlegger vi direktesending. Vi skal ha en god dialog for å videreutvikle produktet sammen, påpeker han.

Avtalen som er inngått gjelder for Målselv i 2016, Førde i 2017, Stjørdal i 2018 og Evje i 2019.