Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Den nye NRK-stemmen på LS

Peder Mørtvedt blir ny kommentator på NRK under LS.

Peder Mørtvedt blir ny kommentator på NRK under årets LS i Øverbygd.

NRK satser også i år stort på Landsskytterstevnet. Det blir sendinger onsdag, torsdag og fredag. Nytt i år er at kongelaget torsdag kveld skal sendes direkte fra klokken 19.30 til klokken 21. Peder Mørtvedt er ny kommentator i NRK, ettersom Andreas Stabrun Smith i år skal være med å lede NRK sine sendinger fro OL i Rio De Janeiro.

– Jeg gleder meg veldig til disse sendingene, og ser fram til å bli mer kjent med skyttermiljøet, sier Mørtvedt til NST og kan videre fortelle at han har skutt selv både i militæret og som del av reservestyrken til politiet.   

Fredag kveld var han for første gang på et skytterstevne under NC på Oslo Østre. Han fikk blant annet hilse på fjorårets skytterdronning Eileen Torp.

– Jeg skal bruke sommeren til å sette meg inn i sporten, og har allerede gjennomgått LS-sendingene fra i fjor. Dette er en svært viktig satsning fra NRK, og sammen med Ola Lunde og Carina Olset skal dette bli moro å være med på, sier en entusiastisk Mørtvedt.   

Mørtvedt har tidligere kommentert flere idretter på NRK, både kombinert og alpint, og var sist med som kommentator under ungdoms-OL.