Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Presidentens åpningstale

President Bernt Brovold.

Var du ikke tilstede på åpningen av Landsskytterstevnet, så kan du lese åpningstalen til president Bernt Brovold her.

På vegne av Norges Skytterstyre er det en stor glede å ønske velkommen til Landsskytterstevnet.

Det er sjette gang Målselv og Øverbygd er vertskap for Landsskytterstevnet, og stevnet er nummer 118 i rekken siden Det frivillige Skyttervesen ble opprettet i 1893.

At stevnet aldri har blitt avlyst utenom oppholdet under 2. verdenskrig, sier alt om kraften og viktigheten av stevnet for Det Frivillige Skyttervesen.

Jeg vet at medlemmene i Øvre Målselv skytterlag har gjort svært gode forberedelser. Det er svært imponerende at så mange bruker sin dyrebare fritid på en slik enorm dugnadsinnsats.

Til sammen står de 130 000 medlemmene i Det Frivillige Skyttervesen for 13 millioner dugnadstimer årlig. Verdien av denne innsatsen kan ikke frem snakkes nok.                                               

Utrolig og svært imponerende.

Jeg har tidligere tilbragt syv år her i Målselv, Øverbygd, og kan derfor kalle meg en ”SKAP - ØVERBYGDING”.                        

Skytebanene både her på Råvatn og i Mauken har fått et enormt løft og fremstår nå som meget innbydende.                                               

Jeg gleder meg som en unge til både å delta i militært NM i morgen, og senere også i klasse V55. Jeg håper dere har trent godt dere som har til hensikt å konkurrere mot presidenten!

Utenom de sportslige konkurranser, er det etter mitt syn det sosiale aspektet ved Landsskytterstevnet som er aller viktigst. Vi skyttere kan ikke tenke oss en bedre måte å feriere på enn sammen med våre skytterkamerater, venninner og venner på Landsskytterstevnet.

Arrangøren har lagt til rette for ny skyttercamp her ved Råvatn. Dette er særdeles

viktig for trivselen, - gode bo- og sanitærforhold er en viktig nøkkel for suksess.

(Været er dessverre ikke arrangørens ansvar)

Indre Troms er godt kjent for å ha svært tette bånd mellom skytterlagsmiljøene og Forsvaret. Uten Forsvarets innsats og kompetanse hadde ikke et arrangement som Landsskytterstevnet latt seg gjennomføre.                                                                                  Jeg vil allerede nå, benytte anledningen til å takke hver enkelt fra Forsvarets ulike avdelinger for deres svært omfattende bidrag til  Landsskytterstevnet.

For Det frivillige Skyttervesen har Landsskytterstevnet også stor betydning for synliggjøring av organisasjonen. Medias rapportering og NRK sine flotte TV-sendinger har avgjørende betydning for å vise fram sporten vår og stevnet for det norske folk.                                      

I år skal kongelaget sendes direkte på NRK torsdag kveld, og det vil forhåpentligvis gi et  løft i seeroppslutning og derved rekruttering.  

I dag har vi gjennomført Skytterting i Maukstadmoen Leir. VI har vedtatt en ny langtidsplan som har staket ut kursen framover mot 2020. Samlagslederne og skytterstyret har drøftet og gjort vedtak i enkeltsaker som VI tror vil gi ytterligere vekst i vår landsomfattende og store organisasjon.                                                                               Mitt håp er at skytterlagene følger opp målene i langtidsplanen. Det er i de 850 skytterlagene verdiskapningen skjer. Det er der skytterne rekrutteres og der de lærer den gode våpenkulturen og får de rette holdningene.

 

Vær stolt av den fantastiske jobben som dere gjør i hvert deres skytterlag. Lykke til videre med dette viktige helt grunnleggende arbeidet i vår landsomfattende organisasjon!

Jeg er sikker på at vi alle får fantastiske og minnerike dager her i vakre Øverbygd, Målselv og Troms.

Jeg ønsker arrangørene, skytterne med familier, publikum og presse, lykke til med Landsskytterstevnet 2016.