Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Inge Hvitås ble Stang-mester

Inge Hvitås og Jenny Stene måtte ha omskyting for å kåre Stang-mesteren.

Jenny Stene kunne blitt historisk som første kvinnelige Stang-mester, men Inge Hvitås hadde en annen plan.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det ble dramatisk foran et feststemt publikum på en praktfull arena på Råvatn. Både Jenny Stene fra Haga og Inge Hvitås fra Sauherad stoppet på 30 treff på de to finaleholdene. Dermed måtte de ut i omskyting om Stang-medaljen.

– Det var litt ergerlig at jeg fikk et dårlig ladeavtrekk på slutten, men andreplass er strålende, sier Jenny Stene som var i ferd med å bli historisk som den første kvinnelige Stang-vinneren. Ti år etter Mette Finnestad ble historisk som dronning på Råvatn.

Den friske ungjenta hadde det nesten i lomma. Men da Jenny måtte ut i omskyting hadde hun ikke nok ammunisjon. Pappa Terje løp det han maktet til bilen for å hente mer, men konkurrentene stilte velvillig opp med patroner. Så en gjennomsvett pappa rakk aldri tilbake før det var avgjort.

Hvitås best

I omskytingen var imidlertid den eldste best. 32-åringen Inge Hvitås klemte til med 30 treff en gang til, mens Jenny Stene stoppet på 27 treff.

– Jeg har ofret så mye tid og penger for å få til dette. Også tid med vennene mine. Dette er stort, forklarer Sauherad-skytteren.

Han merket at det var mer trøkk under Stang-finalen på LS enn hva han er vant til. Med flere hundre tilskuere steg stemningen for hvert skudd.

– Man merker at det blir trykk på innsiden av dressen også, påpeker han.

Løsnet i forkant

På den første finalegjennomføringen var han ergerlig fordi han ikke rakk å skyte alle 17 skuddene som var planlagt.

– Så da jeg fikk en ny sjanse var det bare å kjøre på, sier fjorårets fjerdemann på Stangen.

Inge Hvitås har lagt ned mye tid på Stang.

– Denne sesongen har jeg satset kun på Stang. Men det var først siste uken inn mot LS jeg syntes det løsnet. Det ga meg selvtillit.

John Olav Ågotnes fra Sartor ble nummer tre.