Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Håper å gjenta fjorårets triumf

I fjor ble Eileen Torp skytterdronning etter omskyting med John Olav Ågotnes (til venstre) og Ole Kristian Bryhn. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Eileen Torp har ikke trent like mye som i fjor, men har likevel et håp om å bli skytterdronning igjen under LS i Øvre Målselv.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

23-åringen ble den andre damen som gikk helt til topps på Landsskytterstevnet. Den første var Mette Finnestad i Øverbygd for ti år siden. Sartor-skytteren håper å prege toppen av resultatlista også i år.

– Jeg vet at jeg ikke har trent like mye skyting som i fjor. Men har hatt en god del dager som har vært like bra eller bedre enn jeg hadde i fjor. Så jeg har ikke tenkt å gi bort noe gratis. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at de andre skal måtte ta frem sitt aller beste på skytebanen, humrer Eileen Torp i bil på vei til Nord-Norge.

Tok en pause

Allerede i 11-årsalderen kom drømmen om å bli skytterdronning. Da den ble realisert under LS på Lesja i fjor trengte hun ei pause. Derfor ble det minimalt med skyting etter norgescupavslutningen og Nordisk mesterskap i Moss.

– Jeg skjøt et par stevner uten å trene på vinteren. Dessuten prioriterte jeg skolen framfor feltsesongen. Personlig tror jeg ei pause var viktig, selv om hodet aldri tok fri fra skytingen, forklarer hun.

Under den store skytterhelgen sist helg valgte hun også å droppe de tre siste stevnene.

– Jeg har aldri taklet varmen godt. Det var vannvittig varmt under den helgen og jeg merket at hodet ikke var med. Derfor droppet jeg også de tre siste stevnene. Konsentrerte meg mest om feltrunden. Under LS håper jeg på 15 grader, humrer Rakkestad-damen.

Håp på felten

Etter at Eileen Torp ble skytterdronning på Lesja uttalte hun til Norsk Skyttertidende at hun ønsket å bli en bedre feltskytter. Hva tenker hun foran årets LS?

– Jeg har ikke trent mer, men funnet mer ut av feltskytingen. Faktisk har jeg kun skutt felt to ganger, og ikke vært dårligere enn nummer tre. Jeg skjøt 42 treff i helgen. Under LS skal jeg først og fremst konsentrere meg om å fylle 30 skudd under feltrunden, så får vi heller se i finalen.

Resultatene under årets banesesong har vært høyere enn noen gang. Det burde normalt tyde på at vi får høyere poengsummer også under LS. Eller hva tror du?

– LS er et mentalt show for å få vist fram sporten på TV. Det er gøy, men LS har alltid vært LS. Utfra nivået så langt burde noen skyte et par poeng mer, men innerst inne har jeg ikke troen på det, sier Eileen Torp og legger til:

– LS handler mest om å takle det mentale. Mange har skyteferdigheter til å skyte godt, men LS krever enda mer. Hva gjør du om du skyter en nier på liggende og kommer på etterskudd.

Men før LS skal hun gjennom de tre norgescupstevnene. Så får vi se om Eileen Torp legger seg i posisjon for å bli skytterdronning onsdag om ei uke.