Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Smalt alt i innerblinken i finalen

Lars Bakkejord-Johnsen fra Bø skjøt ti innerblinker og ble Nord-Norsk mester på bane for junior.

For en finale Lars Bakkejord-Johnsen skjøt i juniorklassen på bane under Landsdelskretsstevnet for Nord-Norge. 

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Bø-skytteren skjøt ti skudd i innerblinken og 350 poeng. Julie Kruhaug fra Bjerkvik på skive 1 skjøt også fantastisk med 350 poeng og sju innertreff. Duoen var i en klasse for seg selv i Nordnorsken.

– Det var litt overraskende at jeg skulle få ti innertreff, selv om jeg har gjort det tidligere. Utrolig moro å vinne Nord-Norsk mesterskap. Det har jeg ikke maktet tidligere. Det er en god følelse foran Landsskytterstevnet, sier førsteårs junioren som trener to ganger i uka.

Unggutten fra Vesterålen har skutt bra siden LS i Voss i 2012, der han skjøt finale. Året etter på Oppdal ble det tredjeplass på bane.

– I år håper jeg å kjempe om de gjeveste plasseringene, smiler han litt beskjedent.

Nesset overrasket

Øvre Målselv-skytter Knut Nesset overrasket både seg selv og omgivelsene, da han ble vinner av NNM i klasse 3-5 med 343 poeng. Klasse 4-skyttere satte pers på alt.

– Jeg har aldri skutt 244 poeng på 25-skudden, aldri 343 poeng på 25-skudden og aldri gjort det bedre i Nordnorsken. Både på felt og bane. Så dette er overraskende, sier han.

Han mener det har vært en maks uttelling.

– Jeg trener nesten ikke, men skyter noen stevner.

Ni innertiere

Også eldre rekrutt var det strålende skyting. Sondre Grønvoll fra Målselv har vært nære flere ganger, men aldri lyktes i Landsdelskretsstevnet. Men i årets banefinalen holdt han kontroll på nervene. Han skjøt 350 poeng og hele ni innertiere i finalen. Det holdt til seier foran Aleksander Instanes Markussen fra Ramsund, som skjøt 350 poeng for første gang.

– Det er en fantastisk følelse å vinne Nordnorsken for første gang. Jeg har vært nær noen ganger. I dag var jeg rolig på standplass. Har aldri skutt en bedre finale noen gang, sier 15-åringen som blir junior neste sesong.

Vant rekrutt

12-årige Nathalie J. Losvar fra Alta startet med skyting for fullt i fjor. På Landsdelskretsstevnet for Nord-Norge ble det pallplass på felten, og på banefinalen klemte hun til med seier med 348 poeng. Det samme som Andrea Melkild Vorhaug fra Nedre Målselv, men flere innertiere.

– Dette var veldig moro. Jeg var litt nervøs i finalen, men det gikk jo bra. Nå gleder jeg meg til Landsskytterstevnet, sier debutanten på LDKS, som også skal debutere på LS.

Med pappa Arnulf Losvar ligger alt til rette for å bli en god skytter.

– Jeg liker felt aller best. Da er ikke blinken bare rund, smiler 12-åringen.

Dobbeltmester

Johannes Fagerheim fra Målselv ble dobbeltmester i V73, da han også stakk av med seieren på baneskytingen. Med 99 poeng og 348 poeng totalt ble det hans første LDKS-tittel noen gang på bane. Torbjørn Kristiansen fra Bjerkvik ble toer fra skive 10 i finalen med 347 poeng.

– Dette gikk over all forventning. Artig at jeg endelig ble mester på bane også. Nå er det bare å glede seg til Landsskytterstevnet. Men det blir hardere når søringan kommer nordover, humrer dobbeltmesteren.

Dobbeltmester 2

Jan Erik Strømseng fra Falken ble også dobbeltmester på NNM. Han vant både bane og felt i V65. På banefinalen skjøt han 349 poeng og vant foran Per Steinar Nordmo fra Lakselvdal.

– Det var veldig overraskende. Svein-Erik Rognli hadde ett poeng mer foran finalen, så jeg hadde ikke tro på baneseier. Men jeg skjøt en god omgang, sier mannen som vant for første gang.

– Men jeg trives i Bodø. Her tok jeg medalje både på felt og bane under LS i 2011. Har også en fjerdeplass totalt på NM-felten tilbake til 1980-tallet.

Alle resultater fra NNM finnes på hjemmesiden til Bodø Østre ved å klikke her.