Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Tok sin 23 LDKS-mesterskap

Tor-Erik Fossli vant Landsdelskretsstevnet for 23. gang.

Ingen over, ingen ved siden av. Tor-Erik Fossli er kongen av Landsdelskretsstevnene i Nord-Norge.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Merittlisten til Målselv-skytteren er svært lang. I kveld ble den enda lengre, da Tor-Erik Fossli vant grovfelten på Nordnorsken. Som en av to med fullt hus og 42 treff tok han sin tiende tittel i felt. Den siste kom i fjor. Det blir ikke mindre imponerende at han også har 13 seirer på bane i Landsdelskretsstevnet for Nord-Norge. Tar vi med at han tre ganger også har blitt skytterkonge på Landsskytterstevnet er det fortsatt svært mye som mangler. Det skjedde i 1996, 1998 og 2000. Han vant også NM-felten i 2010.

– For meg smaker det nesten enda bedre å vinne LDKS nå enn det gjorde de første gangene. Bredden og nivået har blitt så mye høyere, og skytterutstyret så mye bedre at jeg må prestere optimalt, påpeker den sindige Målselv-skytteren.

Han vant foran hjemmehåpet Lars Andreas Nystad fra Bodø Østre, som lå på skive 1 før finalen. Jostein Rubbås-Risvik fra Øvre Målselv ble nummer tre.

God finale

Tor-Erik Fossli var også svært godt fornøyd etter at seieren var i boks.

– Den tekniske gjennomføringen er jeg svært tilfreds med. Både innledende og finalen. Det var to kneskudd i finalen jeg ikke var fornøyd med, men de gikk inn.

Med tanke på Landsskytterstevnet på hjemmebane om fire uker var Nordnorsken svært god trening. Fredag og lørdag skyter han også bane.

– Hva tenker du om LS i Øverbygd etter dette?

– Det får vi svar på 3. august. Jeg tenker veldig lite på det som skal skje da. Det gjør så mange andre at jeg blir minnet på det, smiler han.

Han bruker ikke like mye tid på skytingen som før, men skal gjøre et godt forsøk.

– Jeg har sagt til meg selv at jeg skal gjøre en hederlig innsats på trening inn mot LS. Så får vi se hvordan det går. Men lysten til å prestere er der.

– Er du best på bane eller felt?

– Tidligere var jeg en bedre baneskytter, men nå får jeg kanskje til felten like bra, påpeker han.

Stang og felthurtig

Også de to hurtige øvelsene ble avgjort på Nord-Norsk Mesterskap torsdag. Torfinn R. Johnsen fra Bø i Vesterålen vant Stang-skytingen med 25 treff foran Karl Gunnar Strøm fra Bø med 23 treff.

Felthurtigvinner ble Raymond Eliassen fra Saltdal med 7,50 sekunder. Jostein Rubbås-Risvik ble nummer to med 7,71 sekunder.