Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Presidenten imponert

President i Det frivillige Skyttervesen, Bernt Brovold, er mektig imponert over innsatsen til de norske skytterne under militært-VM som foregikk i Sør-Korea forrige uke.

- Det er fantastisk å se at våre skyttere viser at Norge er verdens beste på grovkaliberskyting. Jeg er også stolt av at DFS skal ha en stor del av æren for å ha oppfostret disse fantastiske skytterne, sier Brovold.    

Skytterkongen fra 2008 og 2009, Vebjørn Berg, ble verdensmester i standardgevær på 300 meter. Norge og Berg ble også verdensmester i lagskytingen på denne øvelsen. Der hadde Berg med seg dobbel skytterprins Odd Arne Brekne på laget, sammen med Ole Kristian Bryhn som var svært nære en skytterkongetittel på Lesja i sommer. Det norske laget tok også sølv på hurtigøvelsen på 300 meter, der Brekne for øvrig skjøt til verdensrekord i lagkonkurransen. 

- Jentene med Hanne Skarpodde (skytterprinsesse fra 1995), Siv Anita Dramstad og Ingrid Stubsjøen skjøt også godt på sine 50-meterskonkurranser. Skarpodde var svært nære medalje på 60 skudd liggende på 50 meter. Alle de også med bakgrunn fra DFS, selv om vi der gjerne deler noe på æren med Norges Skytterforbund, forteller Brovold videre.

- Men jeg glemmer selvfølgelig ikke Forsvarets skyteutvalg med landslagsledelsen, hvor Vidar Lindstad Fossmo i spissen skal ha stor ære for den jobben som gjøres med laget. Lindstad Fossmo har også sin bakgrunn fra DFS, slik at vår organisasjon skal ha stor anerkjennelse for at vi sørger for skyttere i verdensklasse til det norske Forsvaret, avslutter Brovold som på vegne av DFS vil gratulere skytterne med de fantastiske resultatene.