Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Karoline ble dobbeltmester i NM

Karoline Erdal vant begge distanser under NM i skifelt. Til venstre: sølvvinner Heidi Skaug og til høyre: bronsevinner Marit Johanne Hegg.

Juniorverdensmesteren i skiskyting, Karoline Erdal, var ustoppelig under NM i skifelt. 

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Førde-skytteren er verdens beste junior i skiskyting. For noen uker siden hadde hun et fantastisk junior-VM, som ble kronet med gull. Men ungjenta har også taket på grovkaliber skyting. 

– Det var utrolig moro å bli juniorverdensmester. I vinter har det ikke blitt noe skyting med grovkaliber, men NM skifelt ville jeg være med på, smiler hun.

Dobbeltmester

Karoline Erdal var utstoppelig under NM skifelt, og vant senior A-klassen både på normal- og  sprintdistansen. Hun var i egen klasse både i skisporet og ikke minst på skytebanen.

På normaldistansen var hun nesten 18 minutter foran Heidi Skaug fra Isfjorden og Åndalsnes. På sprintdistansen skilte det 13 minutter til samme sølvvinner.

– Jeg er i veldig god form om dagen, forklarer Karoline Erdal.

Bronsevinner begge dager ble Marit Johanne Hegg.

Pallen i senior-klassen menn: Gull Per Johan Gjølga, sølv og til venstre: Ole Martin Erdal og bronsevinner Trygve Aaland Tryggestad.

 

Tilbake på tronen

Som vi skrev var det Herman Erdal som vant normaldistansen og kongepokalen. På søndagens sprint var det en annen veteran i skifelt, Per Johan Gjølga, som imponerte.

Med strålende skyting gikk helt til topps med fem sekunder margin til favoritten Ole Martin Erdal. Det var på skytebanen han avgjorde. Med fem treff på stående mot Erdals 2 ble det NM-gull. Gjølgas første på sprintdistansen.

– Dette er den mest overraskende seier i NM skifelt noen gang for meg. Men det var moro, forklarer mannen som har hele fem kongepokaler i skifelt-NM.

Gjølga er også den mest rutinerte utøveren i skifelt.

– Det er nok 30 år siden jeg startet med skifelt. Det er en fin idrett som passer alle, påpeker han.

Sunnfjord-dobbel

Det var ikke overraskende at Sunnfjord hentet hjem gull i samlagskonkurransen på søndagens sprintdistanse. De tok gull både for kvinner og menn.

På Sunnfjord-laget for menn gikk Ole Martin Erdal, Herman Erdal og Bjørn Vegard Martini. Alle fra Førde skytterlag. Det var drøyt to minutter foran Nordfjord og ni minutter foran Hordaland.

På kvinnesiden var det Karolien Erdal og mamma Irene Skilbrei som gikk til topps. Begge skyter for Førde. De var drøye 41 minutter foran Vestfold, som stilte lag for første gang i NM skifelt. På laget gikk Line Camilla Næss fra Styrvoll og Anne-Marit Fjeld fra Andebu.

Resultater fra sprintdistansen i skifelt-NM finner du her.