Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

350 poeng for Anette Thingbø

Skyttertalentet Anette Thingbø ble nytt medlem av 350-klubben. FOTO: T.V. Feltstykket

Anette Thingbø ble det 20. utøveren med 350 poeng på bane i Det frivillige Skyttervesen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Time-skytteren har skutt godt over en lang periode. Hun nådde en milepæl med 350 poeng innendørs i vinter, og nå fulgte ungjenta opp med 350 poeng også utendørs på banen. Det skjedde under Lerum cup og på stevnet til Aurland skytterlag.

– Det var utrolig gøy. Endelig klaffet alt på en gang, forklarer hun fornøyd til Norsk Skyttertidende.

Hun var forøvrig den andre kvinnen som har maktet det kunststykke. Den første var Liv Sollesnes fra Jondal i 2009. 350 poeng-kongen er Kim-André Aannestad Lund fra Jondalen. Han har skutt det hele ti ganger. Den siste nylig.

Litt nerver

Det var ikke fritt for at det ble nerver etter 250 poeng på 25-skudden. Hun gjorde det samme i Gannstevnet nylig, men der fikk hun 98 poeng på finaleomgangen. Men nå satt skuddene perfekt. 100 poeng med sju innertiere.

– Jeg kjente litt ekstra spenning i kroppen under omgangen. Men litt nervøsitet gjør også at man skjerper seg litt ekstra, så det ser jeg bare positivt på, forklarer Anette Thingbø.

– Det er bare to uker til norgescupstarten på Østlandet? Hvilken tanker gjør du deg om det?

– Jeg har ikke tenkt så mye på norgescupen enda. Tar en ting om gangen. Akkurat nå fokuserer jeg mest på eksamen, så får jeg ta norgescupen når den kommer, smiler hun.

Godt i gang

Lerum cup er godt i gang. Anette Thingbø leder ikke overraskende i Aurland med 350 poeng, tre poeng foran Liv Sollesnes.

I Farnes er det Eileen Torp fra Sartor som er i føringen med 345 poeng, to poeng foran nevnte Thingbø.

Stevnet til Knipenborg ledes av Eileen Torp med 348 poeng, to poeng foran Thingbø.

I Leikanger er det Gunnar Halbjørhus fra Hemsedal som er i føringen med 345 poeng foran hjemmeskytter Jan Kåre Furre, som har samme poengsum.

I Sogndal er det Liv Sollesnes som leder suverent med 348 poeng. Det er fem poeng ned til Eileen Torp og Anette Thingbø.

Alle resultater finner du her. Det gjelder også for ungdomsklassene og veteranene.