Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Gladjenta nådde en ny milepæl

Anette Thingbø har vært nære flere ganger, men sist uke kom endelig 350 poeng.

Anette Thingbø har hatt en eventyrlig sesong på 15 meter. På Sørlandskretsstevnet toppet ungjenta det hele med 350 poeng.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Den sympatiske og sprudlende Time-skytteren har vært en av de mest stabile skytterne på høye poengsummer på 15 meter i vinter. Det var derfor ikke overraskende at hun endelig nådde den magiske summen for seniorer. Det på utendørsprogram under landsdelskretsstevnet for Sørlandet.

– Jeg har hatt mange gode poengsummer, og flere ganger vært nær å klare 350 poeng. Det har vært et mål for meg, selv om jeg ikke har direkte fokusert på det. Da er det fort gjort å få for mye fokus på poeng fremfor arbeidsoppgavene. Jeg er veldig fornøyd med det nivået jeg har holdt denne vinteren, forteller 20-åringen.

Mental trening

Den lovende skytteren som kan bli vanskelig å hamle opp med i årene som kommer har tatt grep for å bli en bedre skytter.

– Jeg har hatt mye fokus på mental trening de siste årene, aller mest det siste året. Jeg øver meg på å hele tiden tenke positivt i møte med utfordringene. Så har jeg trent en del vanlig skyting hvor jeg har tatt tak i det jeg synes er vanskelig, forklarer Time-skytteren.

Det gjør at hun nå lykkes i enda større grad enn tidligere. Vinterens skyting på 15 meter tyder på at hun har funnet roen.

– Det er fort gjort å få mye fokus på poeng, noe som fører til at jeg fort kan miste fokus på arbeidsoppgavene mine. I det siste har jeg blitt flinkere til å heller fokusere på å få til en god gjennomføring på hvert skudd. Så får heller poengene komme etterpå, påpeker hun.

Gøy med 350

Anette Thingbø legger ikke skjul på at hun syntes det var utrolig gøy å skyte 350 poeng for første gang.

– Det er gøy når du føler at du klarer å kontrollere tankene dine, og holde nervene og spenningen i sjakk. Det gjelder å fokusere på de rette tingene. Ha arbeidsoppgavene klare, forteller hun.

Stavanger-jenta forteller at selvtilliten var god, da hun skjøt 150 poeng på de første 15 skuddene.

– Pulsen var litt høyere en vanlig, men jeg hadde stor tro på at jeg kunne få det til. "Tenk positivt, dette klarer du. Hold fokus på arbeidsoppgavene og skyt ett godt skudd," var det som gikk gjennom hodet mitt. Gjennomføringen ble bra, og jeg var veldig fornøyd, forklarer 20-åringen.

Hun forstod at det ble 350 poeng med en gang pappa kom inn på standplass etter skytingen var over.

– Etter omgangen var skutt følte jeg at jeg hadde jobbet godt og gjennomføringen var god. Etter visitering, og før anvisning, kom far inn på standplass. Jeg kunne med en gang se på ham at jeg hadde skutt fullt på omgangen også. Smilet var ikke til å ta feil av, humrer hun.

Viktigste støttespiller

Den glade ungjenta er rask med å tildelle pappa mye av æren for utviklingen. Og deler gjerne med resten av miljøet også.

– Far har alltid fulgt meg tett og har vært min viktigste støttespiller. Han er der alltid for meg enten det går godt eller dårlig. Jeg hadde ikke hvert på det nivået som jeg er på nå, hvis det ikke hadde vært for ham. I tillegg har jeg alltid fått god hjelp, støtte og inspirasjon i laget mitt, på landslaget og ellers i skytemiljøet. Det er noe jeg er utrolig takknemlig for, påpeker Anette Thingbø.

– Klarer du å opprettholde det stabile nivået når banesesongen tar til om noen måneder?

– Jeg håper og tror jeg klarer å holde et godt nivå utendørs også. Jeg finner i hvert fall ikke noe god grunn for at jeg ikke skal klare det. Kan selvfølgelig være at jeg får en liten nedtur, men jeg er evig optimist, avslutter hun.

Slik så resultatlistene ut fra Sørlandskretsstevnet.