Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Ga treningen en ny dimensjon

Anne Ingeborg Sogn Øiom satte alle på plass under finalen i Lapua cup på 15 meter. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Ingen maktet å tukte Anne Ingeborg Sogn Øiom under finalen i Lapua cupen på 15 meter.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

24-åringen holdt nervene under kontroll i en spennende finale i regi av Stange og Romedal. Hit var de beste skytterne invitert etter en kvalifisering i de respektive klubbene.

Vestre Toten-skytteren satte press på konkurrentene fra første skudd. Åpnet med supersolide 150 poeng. Men på ti-skudden kom det tre niere, to av dem på liggende. Men på den avsluttende finaleomgangen med ti skudd stående ble det 98 poeng og 345 poeng totalt. Det holdt til seier, to poeng foran Trysil-skytter Bent Ove Løvåsen og tre poeng foran treningskompis og lagkamerat John Arild Knapp.

Det var forøvrig tredje året på rad at kvinnene stakk av med seieren i klasse 5.

Ny dimensjon

For Anne Ingeborg Sogn Øiom har Lapua cupen vært optimalt rent treningsmessig.

– Jeg synes denne hjemmebanekonkurransen har gitt vinterens trening en ny dimensjon. Den har gitt oss en gyllen anledning til å presse hverandre på trening, hvilket for meg har vært avgjørende for min fremgang, sier Jevnaker-jenta i følge en pressemelding fra arrangøren.

Sist helg vant hun Landsdelskretsstevnet på 15 meter for Opland. Hun trives i treningsmiljøet på Toten.

– Det er høy kvalitet på trening og jeg snapper stadig vekk opp ting fra de andre som jeg har testet ut. Den største endringen er likevel på den mentale treningen hjemme, sier hun og roser arrangøren bak Lapua cupen.

11 finaler

Det ble en lang og ikke minst spennende finaledag under Lapua cupen. 88 skyttere gjorde opp om seieren i 11 klasser.

Kevin Svendsbråten fra Randsfjord skytterlag vant rekruttklassen etter å ha skutt 348 poeng. Det var fem poeng foran Fet-skytter Dan Andre Lasseson-Korsviken.

To skyttere skjøt 350 poeng i eldre rekrutt-finalen. Til topps med hele 29 innerblinker gikk Ida Andreassen Berg fra Sørskogbygda. Øyvind Lauritzen fra samme klubb ble nummer to.

Sørskogbygda tok seg også av juniorklassen. Anders Nedgården vant med 348 poeng, som var to poeng foran Løiten-skytter Mari B. Løvseth.

Veteranklassene ble vunnet av Tor Bjørnødegård fra Etnedal med 342 poeng (V55), Torbjørn Halvorsen fra Øvre Rendal med 349 poeng (V65) og Odd Kolsrud fra Begnadalen med 349 poeng (V73).

Resultater fra finalen i Lapua cup finner du her.