Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

– Stolt av prestasjonen

Pål Øyvind Ørmen (til venstre) blir gratulert av samlagsformann i Akershus, Jarle Gården. FOTO: Privat

Pål Øyvind Ørmen var uslåelig under Østlandsmesterskapet i feltskyting. Råde-skytteren var den eneste med 42 treff.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Ørmen har vært en av Norges fremste feltskyttere over tid. Sånn sett var det ingen overraskelse at det var han som sto igjen på toppen. Med 42/16 treffer var han den eneste som traff på alle skuddene. Ringreven Per Stubberud fra Askim ble nummer to med 41/17 treff, mens Anne Ingeborg Sogn Øiom fra Vestre Toten inntok siste trinnet på seierspallen med 40/20 treff.

– Det var selvfølgelig veldig artig. Jeg er litt stolt også. Det å skyte fullt hus på et slikt stevne, og med opplegget som er på ØM, var gøy, sier han til Norsk Skyttertidende.

Like høyt

Beste individuelle resultat i ØM setter feltskytteren fra Råde stor pris på.

– Jeg setter denne seieren minst like høyt som nordisk tittelen min. Feltmessig er det mer krevende, og det er flere reelle konkurrenter som kan vinne ØM. 
LS-felten er selvsagt vanskeligere å vinne, men feltmessig rangerer jeg faktisk ØM foran det også, påpeker den rutinerte skytteren.

Han følte gjennomføringen var av god klasse, der han både hadde hellet med seg og ikke minst dyktigheten.

– Jeg vet jo ikke hva de andre gjorde, men jeg greide å fullføre med bra fokus og uten noen store feil. Både med tanke på avstandsbedømming og skyteteknisk, forklarer han og legger til:

– Det er ikke lett i en sånn løype, med sju hold hvorav tre dobbelthold, altså 10 avstander du skal bedømme riktig. I tillegg er det kort forberedelsestid og korte skytetider, så det skal jo skytes og.

Ingen store feil

Pål Øyvind Ørmen innrømmer at man må ha litt hellet med seg under ØM.

– Jeg kan ikke si jeg hadde flaks på noen hold. For jeg gjorde som nevnt ingen store feil, men man vinner ikke et sånt stevne med stang ut heller, forklarer Råde-skytteren og legger til litt skryt om arrangøren:

– Må også benytte anledningen til å skryte til arrangøren og Jon Granlund for en meget bra løype uten «idiot-hold».

Akershus beste lag

Det var storfavoritten på forhånd, Akershus, som stakk av med den gjeve lagtittelen. Akershus stoppet på 184/87 treff. Østfold på andreplass hadde 182/75, mens Opland på tredjeplass stoppet på 179/82 treff.

På vinnerlaget til Akershus deltok: Øyvind Haugen, Bjørn Trudvang, Steinar Rudseter, Øyvind Nitteberg og Thomas Høgåsseter.

På Østfold-laget telte Pål Øyvind Ørmen, Johnny Helgesen, Jan Andre Runhovde, Thomas Krågtorp og Øyvind Johannessen.

Opland-laget som telte var Anne Ingeborg Sogn Øiom, Oddvar Staxrud, Morten Støen, Roger Ottosen og Karl Emil Grina.

Resultater fra ØM i feltskyting finner du her.