Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Topper statistikken på 15 meter

Sindre Grøtte fra Gjøvik og Brusveen ligger øverst på topp 100-lista på 15 meter.

Sindre Grøtte har skutt 350 poeng med hele 22 innertiere. Med det topper han statistikken på 15 meter siden nyttår.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

På dfs.no kan man se hvilke skyttere som har gjort det best. Vi har tatt en liten kikk på oversikten så langt i 2016. 15-metersesongen startet riktignok i november i fjor, men vi har kun tatt for resultatene som er registrert i basen så langt dette året.

Topper lista

I klasse 3-5 er det Sindre Grøtte fra Gjøvik og Brusveen som har vært skarpest på 15 meter. Skytteren er en av fire skyttere som har skutt 350 poeng. Men med fantastiske 22 innerblinker fra Østlandscup mot Eidsberg er han i klar føring.

Bak følger Tor Gaute Jøingsli fra Lom og Skjåk. Han skjøt 350 poeng med 15 innerblinker i Tolga Open. 

Anette Thingbø fra Time følger på tredjeplass med 350 poeng og 11 innertiere. Det skjedde i Sørlandskretsmesterskapet.

Siste skytter med 350 poeng er Halvor Thrane Svendsen fra Rælingen skytterlag. Han skjøt 350 poeng i Østlandscup mot Oslo Østre 2. Her er det ikke registrert antall innertiere.

På 249 poeng finner vi ni skyttere. Det er Arnfinn Berdal, Rindal, Marianne Stigen, Rælingen, Einar Johansen, Time, Jørgen Skivenesvåg, Åsane/Hordvik, Tor Arnfinn Homme, Kristiansand og omegn, Peter Sørli, Greipstad, Trond Inge Rødland, Klepp, Lise Margrethe Rinde, Åsane/Hordvik og Nils Thomas Valand, Oslo Østre.

Det er også egne statistikker for 25-skudden.

Og det er statistikk for hver enkelt klasse. Denne finner dere ved å trykke på linken under.

Thingbø og Jøingsli

Dersom vi plukker ut de ti beste stevnene til skytterne på 15 meter og der det har vært finaleomgang så deler Anette Thingbø og Tor Gaute Jøingsli med totalt 3.463 poeng. Førstnevnete har 164 innertiere, mens sistnevnte har 155.

Thingbø har skutt en gang 350 poeng, en gang 349 poeng og hele fire ganger 348 poeng. Men dras litt ned siden hun har 337 poeng som ett av sine tellende stevner.

Jøringsli har vært utrolig jevn. Har kun ett resultat over 347 poeng, men har sitt svakest på topp 10 med 344 poeng.

Nummer tre på denne oversikten er Esten Skårild fra Jondalen med 3.448 poeng. Det samme har Christen Sjøvold fra Malvik.

Dersom du vil leke med tall så er det mange valgmuligheter i denne statistikken. Det er bare å gå inn for å prøve.

Metveit i felt

Når vi sjekker statistikken så langt på feltstevner er det Geir Atle Metveit som er i føringen. Imenes-skytteren skjøt 42/19 på Blakerfelten. Tor Skryten fra Raumnes følger bak med 42/6 og Anders Edvin Gusdal fra Imenes på tredjeplass med 42/5. Det er de tre som har maktet å fylle under feltrundene med finale.

Her er det ikke så mange som har skutt mange stevner foreløpig, så den statistikken har vi ikke tatt for oss.

Topp 100-statistikken finner du på dfs.no ved å klikke her.