Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

400 deltakere til Ungdomsstevnet

Tett oppunder 400 er påmeldt til Ungdomsstevnet til helgen. FOTO: Arrangøren

Ungdomsstevnet blir stadig mer populært. Til helgen venter arrangørene nærmere 400 deltakere.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Arrangørene er Flesberg skytterlag, Rollag & Veggli skytterlag og Sigdal skytterlag opplever stadig større pågang for å delta på Ungdomsstevnet. Rett før det tar til har de tett oppunder 400 påmeldte skyttere.

– Vi legger ned ekstremt mange dugnadstimer i dette, men det er bare gøy når ungdommer og foreldre kommer fra hele Sør- og Østlandet for å delta, forteller av av arrangørene, Ola Fosshaug.

På Ungdomsstevnet skal deltakerne gjennom 2 x 25 skudd på henholdsvis banene i Flesberg og Veggli.

– Aspirantene, rekruttene og eldre rekruttene skyter på 100 meter, mens vi ønsker å gi juniorene en litt større utfordring. De skal skyte på 200 meter. Det er finale for de 16 beste i hver klasse basert på 50 skudd. I tillegg er det lagskyting, stang og felthurtig. Hurtigøvelsene er laget slik at man kan delta med kaliber 22, og de yngste klassene starter felthurtig i liggende ferdigstilling. Stangskyting foregår mot elektronikk på 100 meter, forklarer Fosshaug.

Arrangører lover også 100 prosent premiering fra et stort premiebord de har skaffet med god hjelp av både skytterlag og næringslivet.

Akkurat som LS blir det skyttercamp. Den er lagt til Flesberg skole. De venter hele 40 campingvogner, og mange skal sove på madreasser i klasserom på skolen. 

– I overkant av 300 personer skal innlosjeres på skytterrcampen denne helga. Nytt i år er at vi har laget til tacobuffet på lørdagskvelden, hvor det nå er cirka 270 stykker har meldt seg på. Det er også kino for ungdommene, kiosksalg og quiz for de voksne på samfunnshuset denne helga, opplyser han.

Du kan følge Ungdomsstevnet på facebook eller via denne hjemmesiden:  http://ungdomsstevnet.no