Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Sikret seg fire nye vinterhjul

Tor-Erik Fossli ble historisk, da han vant Vikingsmellen for fjerde gang. FOTO: Arrangøren

Tor-Erik Fossli vant Vikingsmellen for fjerde gang, og sikret seg fire nye vinterhjul til bilen.

dfAv Tom-Vegard Feltstykket


 

Det var 181 deltakere som stilte på Nord-Norges største åpne feltstevne, som Lakselvdal skytterlag arrangerte lørdag.

En av forhåndsfavorittene, Tor-Erik Fossli fra Målselv innfridde. Med 30/15 vant han sin fjerde seier i Vikingsmellen. Dermed tangerte han rekorden til Loyd Olav Nilsen fra Storsteinnes, som også har klart den bragden.

I Vikingsmellen er tradisjonen at vinneren stikker av med fire nye Contintal vinterdekk, så det ble en pen premiefangst for den tidligere skytterkongen.

Det var forøvrig kun tre skyttere som skjøt fullt hus på grovfelten. Andreplassen gikk til Torunn S. Håkstad fra arrangørklubben. Klasse 4-skytteren stoppet på 30/9 treff. John-Helge Steinnes fra Storfjord endte på tredjeplass. V55-skytteren skjøt 30/7 treff.

Spesielle figurer

Vikingsmellen kjennetegnes av noen spesielle figurer, som Vikinghjulet og Vikingskipet. På førstnevnte blink gjelder kun treff i selve dekket, mens det er bom i felgen. På Vikingskipet er det kun innertreff i det smale skroget. Det betyr at skytterne ofte må gamle på å skyte i skroget for å vinne enn å få 6/0 som resultat i seilet.

Grønvoll imponerte

En annen skytter som imponerte stort var Sondre Grønvoll fra Målselv. Han vant eldre rekrutt med 30/22 treff. 

– Med 22 innertreff på de fire første holdene kunne Sondre safe inn treff i seilet på Vikingskipet og enda vinne, forklarer Roy Håkstad i arrangørklubben.

Best resultat på Vikingskipet ble veteran 65-skytteren Harald Johansen. Han skjøt 6/6 treff. Denne figuren ble skutt på 125 meter på grovfelten og 100 meter på finfelten.

Resultater fra Vikingsmellen i Lakselvdal finner du her.