Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Vedtok å innføre eldre junior

Arne Fossmo kom med kraftig oppfordring til å innføre eldre junior-klasse.

Innføring av eldre junior-klasse ble vedtatt med stort flertall på Skyttertinget. 

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Etter en lengre debatt ble det foretatt flere endringer i klassestrukturen på 100 meteren. En av de viktigste var å innføre eldre junior-klasse. Et forslag som fikk 48 stemmer, mens seks tingdelegater var i mot. Det ble også vedtatt med klart flertall at denne klassen skal kun omfatte 18-åringer.

Uenighet

Imidlertid var det sterke røster for både innføring og ikke av denne rekrutteringsklassen.

– Jeg tror det er helt andre årsaker til at vi mister juniorer, og ikke at de må skyte stående. Det er russetid, studier og andre ting. Follo mener også at det er like vanskelig å lære stående om det er 15 meter, 100 meter eller 200 meter. Derfor ønsker ikke vi å innføre denne klassen, forklarte blant annet Ivar Liseter fra Follo.

– Akershus mener det er nok klasser i dag, og at vi ikke trenger flere. Nybegynner voksen har vi allerede gjennom klasse 1 i dag og vi forstår ikke hva som er skummelt med å skyte 2-300 meter, sa Nina Granlund fra Akershus.

Ikke pulveriser

Leder av Gudbrandsdal skyttersamlag, Arne Fossmo var svært uenig i dette.

– Jeg er uenig i det meste som er sagt, og det er noe jeg har hørt før. Gudbrandsdal har tatt opp og ønsker å tenke rekruttering. Sotnakk-utvalget har utredet saken godt. Nå vil tinget pulverisere dette. Utvalget har kommet med forslag på de vi ba dem utredde, påpekte han og fortsatte engasjert:

– Vi registrerer nedgang i rekruttklassene, mens det øker for veteranene. Det er en utfordring. Derfor bør eldre junior innføres. Selvsagt frivillig for skytteren, men dem må få et valg, sa han og forklarte at det heller ikke kostet noe å prøve. 

Også Stein Narjord fra Nord-Østerdal mente endringer ville være positivt.

– Det er vanskelig å få endret noe i DFS. Av en del skyttere blir vi kalt sidrumpa. Det er synd om utredningen Sotnakk-utvalget utraderes, mente han.

Helge Lillekvelland fra Oslo var usikker.

– Vi organiserer ikke oss til flere skyttere, det gjøres i lagene. Så må vi tilpasse klassene etter det. Det er kanskje ikke behov for flere klasser, men er likevel verdt å prøve, sa han.

Nybegynner voksen

Skyttertinget gikk også inn for å innføre nybegynner voksen. Det med 31 stemmer for og 23 i mot. Det ble også vedtatt at de skal ha rangering, 1/3-premiering og innskudd lik rekruttklassene.

Tinget gikk også inn for en øvre aldersgrense i aspirantklassen på 15 år.