Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Foreslår å endre lagskytingen

Sartor skytterlag vant lagskytingen på LS på Lesja. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Norges Skytterstyre foreslår at Skyttertinget 29. juli innfører en ny type lagskyting på Landsskytterstevnet.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det var i 2010 lagskytingen ble innført på Landsskytterstevnet. Fra Bodø i 2011 har det vært en offisielle øvelse. Imidlertid har lagskytingen vært forbeholdt klasse 3-5.

Tidligere i vinter foreslo Sørskogbygda skytterlag at Skyttertinget innførte lagskyting for ungdom på LS.

Ny lagskyting

Norges Skytterstyre mener det vil være en god løsning å endre lagskytingen til å gjelde hele skytterlag, ikke bare klasse 3-5. Derfor ønsker man å innføre lagskyting hvor hele aldersspennet er med. Etappe 1 og 2 er forbeholdt skyttere fra klasse 1,2, V55, V65, V73, rekrutt, eldre rekrutt og junior. De to skytterne med høyest poengsum fra innledende baneskyting skyter finale. Det kan også benyttes en reserve.

Etappe 3 og 4 er forbeholdt skyttere i klasse 3,4 og 5. De skytes av de to skyttere med høyest poengsum på innledende baneskyting. Det kan også benyttes en reserve.

Det foreslåes at maksimum 50 lag, avhengig av skivekapasitet, får delta.

Ti-skudd

I lagskytingen skyter samtlige etapper 10-skudd. Etappe 1 og 2 skyter dette liggende på to minutter på 100 meter. Etappe 3 og 4 skyter 10-skudd grunnlag på tre minutter på 200/300 meter.

Skytterlagene rangeres før hver av de to siste etappene. Etappe 1-3 gjennomføres med felles anvisning. Etappe 4 gjennomføres med felles anvisning, med unntak for de beste skivene. De anvises enkeltvis styrt av speaker.

Slik kåres vinneren

Vinneren kåres etter høyeste poengsum etter fire etapper. Ved poenglikhet rangeres lagene etter innertierreglene på lagets fire skyttere. Ved fortsatt likhet om de tre første plassene rangeres lagene etter fjerde etappes resultat, deretter tredje etappe osv.

Ved fortsatt likhet om de tre første plassene rangeres lagene etter fjerde etappes innertiere, deretter tredje osv.

Det vil være en vandrepokal til vinnerlaget, som man må vinne tre ganger for å få den til odel og eie. Dessuten får de tre beste lagene Åse Moa-medaljen.

Flere får muligheten

På Landsskytterstevnet på Lesja i 2015 var det 261 lag som hadde nok skyttere til å kvalifisere seg til lagskytingen etter dagens ordning. Med forslaget Norges Skytterstyre ville dette tallet vært 308. Dette er en økning på nesten 20 prosent.

Dersom Skyttertinget vedtar endringen vil dette bli gjennomført fra Landsskytterstevnet i 2017.